18.2 C
Linköping
torsdag, juli 25, 2024

Polis: Brott mot äldre och inbrott

Polisens regionledningscentral har hanterat ett 125-tal ärenden som rör Östergötlands län.

Äldre person vilseledd av bedragare

Patrull beordras igår av regionsledningscentralen till en målsägare, en kvinna i 75-årsåldern, som blivit kontaktad av en bedragare under förmiddagen per telefon och som vilselett den äldre kvinnan och förmått henne att lämna ut bankuppgifter. På så sätt har bedragaren kommit över cirka 200 000 kronor. 

Polisen vill förmedla, än en gång, vilket inte kan ske för ofta, vikten av att anhöriga och bekanta uppmärksammar sina äldre anhöriga och vänner om att ALDRIG lämna ut uppgifter till personer på telefon kopplat till bank eller personuppgifter. Inte ens till personer man tror sig känna , då många bedragare utger sig för att vara släktingar. 

Sprang inte fort nog

Polisen larmades 01:25 till Kvarngatran i Norrköping med anledning av ett pågående inbrott. Flera patruller involverades och kunde konstatera att en dörr stod öppen till lokaler som faktiskt inte var möblerade. Ingen person påträffades där men i ett garage rörde sig en person springande ut ur byggnaden. Det gick inte bra, konstaplar stoppade flykten och grep mannen. Han misstänks för olaga intrång samt samt inbrott i bil då det konstaterades att en bil i garaget hade haft påhälsning. Hundpatrull spårade sedan upp den misstänkte tjuven.

Inbrott i Finspång

Väktare konstaterade 01:58 att ett inbrott skett på Ramstorpsvägen i Finspång. Ett lager med kablar och elektronik fanns på platsen. Ingen misstänkt fanns kvar. I ett skogsparti i närheten fanns två bilar parkerade. Dessa var fulla med koppartrådar. En hundpatrull beordades till platsen och kunde efter spårning finna en misstänkt gärningsman. Mannen misstänks för grov stöld genom inbrott.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisen har hanterat ett 60-tal ärenden i Östergötlands län. Larm inkommer 03:10 om en brinnande...
Linköping FC värvar isländsk U23-spelare, Maria Ólafsdóttir Grós. När hon nu ansluter till...
Polisens regionledningscentral öst hanterat ett 100-tal ärenden som rör Östergötlands län. Inga grova våldsbrott har...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
18.2 ° C
20 °
17.2 °
84 %
4.6kmh
75 %
tor
22 °
fre
24 °
lör
20 °
sön
22 °
mån
22 °