3.6 C
Linköping
måndag, april 15, 2024

Polis: Brott mot äldre och inbrott

Polisens regionledningscentral har hanterat ett 125-tal ärenden som rör Östergötlands län.

Äldre person vilseledd av bedragare

Patrull beordras igår av regionsledningscentralen till en målsägare, en kvinna i 75-årsåldern, som blivit kontaktad av en bedragare under förmiddagen per telefon och som vilselett den äldre kvinnan och förmått henne att lämna ut bankuppgifter. På så sätt har bedragaren kommit över cirka 200 000 kronor. 

Polisen vill förmedla, än en gång, vilket inte kan ske för ofta, vikten av att anhöriga och bekanta uppmärksammar sina äldre anhöriga och vänner om att ALDRIG lämna ut uppgifter till personer på telefon kopplat till bank eller personuppgifter. Inte ens till personer man tror sig känna , då många bedragare utger sig för att vara släktingar. 

Sprang inte fort nog

Polisen larmades 01:25 till Kvarngatran i Norrköping med anledning av ett pågående inbrott. Flera patruller involverades och kunde konstatera att en dörr stod öppen till lokaler som faktiskt inte var möblerade. Ingen person påträffades där men i ett garage rörde sig en person springande ut ur byggnaden. Det gick inte bra, konstaplar stoppade flykten och grep mannen. Han misstänks för olaga intrång samt samt inbrott i bil då det konstaterades att en bil i garaget hade haft påhälsning. Hundpatrull spårade sedan upp den misstänkte tjuven.

Inbrott i Finspång

Väktare konstaterade 01:58 att ett inbrott skett på Ramstorpsvägen i Finspång. Ett lager med kablar och elektronik fanns på platsen. Ingen misstänkt fanns kvar. I ett skogsparti i närheten fanns två bilar parkerade. Dessa var fulla med koppartrådar. En hundpatrull beordades till platsen och kunde efter spårning finna en misstänkt gärningsman. Mannen misstänks för grov stöld genom inbrott.

RELATERADE ARTIKLAR

Klockan 20:00 larmades polis, räddningstjänst och ambulans till stadsdelen Navestad i Norrköping efter samtal...
Över hundra anmälningar har inkommit till polisen angående skadegörelse på bilar i området Lagerlunden...
Klockan 03:46 inkommer ett larm till polisen om att det iakttagits någon form av...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
3.6 ° C
4 °
2.7 °
75 %
4.1kmh
0 %
mån
10 °
tis
6 °
ons
9 °
tor
4 °
fre
7 °