1.9 C
Linköping
måndag, april 15, 2024

Tekniska verken byter VD

I oktober lämnar Charlotta Sund sin VD-stol efter fem år som högsta chef för Tekniska verken. Sund kommer dock att arbeta kvar som vd i bolaget till och med oktober 2023 för att säkerställa en välordnad överlämning till en ny verkställande direktör.

Tekniska verkens styrelse inleder omgående processen med att rekrytera en efterträdare som kan möta koncernens och kundernas behov på bästa sätt.

Utvecklat organisationen

Charlotta startad sitt chefsjobb i Tekniska verken-koncernen den 1 maj 2018 och under hennes ledning har verksamheten och organisationen utvecklats för att möta behoven inom områden som hållbarhet och cirkularitet såväl som inom energiområdet.

– Jag vill rikta mitt och styrelsens varma tack till Charlotta för hennes värdefulla arbete under dessa fem år i bolaget. Under Charlottas ledning har Tekniska verken utvecklats mot ett ökat kundfokus och satsningar inom digitalisering. Vi har också fått en rad viktiga satsningar inom både energi och hållbarhet på plats, samtidigt som leveranssäkerheten inom den samhällsviktiga verksamheten alltjämt ligger på topp, dessa fina resultat tycker jag talar för sig själv. Jag vill verkligen gratulera Charlotta till hennes nya tjänst och önska henne lycka till inför framtiden, säger Maria Almesåker som är ny styrelseordförande i Tekniska verken i ett pressmeddelande.

Charlotta Sund slutar som vd för Tekniska verken under 2023. Foto: crelle-fotograf

Charlotta Sund går nu vidare till positionen som vd för det svenska statliga rymdbolaget SSC – Swedish Space Corporation – som hjälpt rymdorganisationer, företag, andra kommersiella aktörer och forskningsinstitut att få tillgång till rymden sedan tidigt 70-tal.

– Jag har haft fem fantastiska år på Tekniska verken och är väldigt imponerad av den enorma bredd och kompetens som finns inom koncernen. Det har varit otroligt roligt och givande att få arbeta mot målet att bygga världens mest resurseffektiva region tillsammans med både kunder och kollegor. Energibranschen har idag allas ögon på sig och utvecklingen inom dess olika områden är enorm; detta i kombination med Tekniska verkens starka resultat gör det här till en väl vald tidpunkt för en ny vd att ta vid och fortsätta att driva vidare arbetet framåt, säger Charlotta Sund.

RELATERADE ARTIKLAR

Över hundra anmälningar har inkommit till polisen angående skadegörelse på bilar i området Lagerlunden...
Klockan 03:46 inkommer ett larm till polisen om att det iakttagits någon form av...
Polisen larmas 23:50 igår om en misshandel i en trappuppgång till ett flerfamiljshus i...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
1.9 ° C
2.2 °
-0.3 °
85 %
3.6kmh
3 %
mån
11 °
tis
7 °
ons
8 °
tor
6 °
fre
7 °