-0.7 C
Linköping
fredag, mars 1, 2024

Blåljus: Brand och inbrott

Polispatrullerna har hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Klockan 00:4 kom ett SOS-larm gällande en brand på Kråkrisvägen i Motala. Det rörde sig om en bilbrand men det finns inga rapporterade personskador. Inga misstankar om brott.

Pågående inbrott

Polisen larmades 03:47 till området Östermalm i Finspång med anledning av ett pågående inbrott i en parkerad bil. Personen som kontaktade polisen hade noterat tre personer som såg ut att göra inbrott i fordonet. Flera polispatruller åkte till platsen. När polis anlände fanns ingen misstänkt gärningsperson kvar. Katalysatorn saknas från bilen. Händelsen rubriceras som stöld, det finns ingen misstänkt för brottet. Poliserna har fotodokumenterat platsen.

Norrköping möter Hammarby i kväll

Nu på torsdagskvällen spelar IFK Norrköping hemma mot Hammarby i herrallsvenskan i fotboll. Ett stort antal åskådare beräknas att besöka arenan. Polisen arbetar tillsammans med arrangören och värnar om en positiv stämning för att gemensamt skapa goda förutsättningar för ett tryggt evenemang utan våld och ordningsstörningar.

– Polisens fokus är att matchen ska bli en tillställning som är trygg, säker och välkomnande för alla. Vi organiserar oss med en särskild kommendering för att kunna ingripa om ordningsstörningar eller brott begås. Vi kommer vara många poliser i tjänst under torsdagen i Norrköping, säger Peter Wahlberg, kommenderingschef för den särskilda händelsen.

Visitation av publiken
Matchen kommer att innebära en trafikpåverkan i anslutning till PlatinumCars Arena, och på gator mellan arenan och resecentrum. En del platser i detta område kommer tidvis vara avspärrade för att minska risken för ordningsstörningar.

Mycket människor på en begränsad yta innebär också att det finns risk för ordningsstörningar. Det är arrangören, IFK Norrköping, som ansvarar för ordningen inne på arenan och på de platser som ligger i direkt anslutning till arenan. Visitation av publiken kommer att ske vid entréerna. Kom i god tid så att du inte missar matchstarten.

Polisen flyger med drönare
För att ha en bra överblick från luften så kommer polisen under torsdagen att använda UAS med kamera (drönare). Detta för att kunna se hur folkmassor rör sig samt att vid behov kunna identifiera personer som har begått brott. En begränsad mängd personer kommer att ha tillgång till bildmaterialet.

RELATERADE ARTIKLAR

Hälso- och sjukvårdsnämnden beslutade i veckan att avgifter för viss vaccination mot covid-19. Den 1...
Regeringen har idag utsett Juno Blom till ny barnombudsman och samtidigt chef för Barnombudsmannen. Juno...
Hele 84 procent uppger att de har tillgång till den sjukvård de behöver. 61...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
-0.7 ° C
-0 °
-1 °
96 %
5.7kmh
100 %
fre
7 °
lör
6 °
sön
6 °
mån
6 °
tis
5 °