11.7 C
Linköping
onsdag, september 27, 2023

Saab får order på 380 miljoner kronor

Saab har tecknat kontrakt med Försvarets Materielverk (FMV), på support- och underhållstjänster av stridsflygplanet JAS 39 Gripen C/D.

Beställningen säkerställer en fortsatt drift och en kostnadseffektiv lösning avseende underhåll och tillgänglighet av systemet. Ordervärdet uppgår till 308 miljoner kronor.

Arbetet har påbörjats och genomförs vid Saab i Linköping och Arboga

Beställning är en option inom ramen för tidigare avtal med FMV avseende säkerställande av fortsatt drift och förmågehöjande åtgärder för JAS 39 Gripen C/D.

Tidigare under 2023 har ytterligare två tillägg beställts till ett sammanlagt värde av cirka 220 miljoner. Dessa tillägg omfattar bland annat integration av målutpekarkapseln LDP15 (Laser Guided Pod) på JAS 39 Gripen C/D inklusive anskaffning av relaterade stödsystem och underhållsutrustningar.

Beställningen innefattar bland annat utveckling och uppdateringar av underhållsförmågan för JAS 39 Gripen C/D samt studier i hur Gripen C/D och Gripen E ur ett underhållsperspektiv ska kunna samexistera på flottiljerna. Utöver det innehåller beställningen även avionikdatorer.

RELATERADE ARTIKLAR

I morse skedde en kraftig explosion på Järdalavägen i Ekholmen. Larmet kom vid klockan...
Polis larmades klockan 06:04 till Järdalavägen i Ekholmen med anledning av att flera inringare hört...
Den senaste tiden har stuckit ut i polisregion Öst när våldsbrott som mordförsök, vapenbrott...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
dimma
11.7 ° C
12.2 °
11 °
95 %
2.1kmh
0 %
ons
21 °
tor
22 °
fre
17 °
lör
16 °
sön
15 °