-0.7 C
Linköping
fredag, mars 1, 2024

Stångåstaden bygger 75 bostäder på Folkungavallen

Nybyggnationen har stagnerat i takt med att inflation och dyrtider slår mot hela det svenska samhället. Trots detta planenar nu Stångåstaden att bygga 75 lägenheter på Folkungavallen och utöver dessa 75 bostäder planerar Stångåstadens dotterbolag Studentbostäder att bygga drygt 100 studentbostäder på Folkungavallen.
I det nya kvarteret Folkungavallen, med centralt läge precis intill Linköpings nya simhall, har Stångåstaden tecknat avtal med ED Bygg om byggnation av 75 nya lägenheter.

Inflyttning sommaren 2025

Utöver lägenheterna byggs även tre kommersiella lokaler i bottenvåningen där en lokal är tänkt som restaurang. Bostäderna byggs utmed Hamngatan och preliminär inflyttning är sommaren 2025.

– Vi är glada att kunna trycka på startknappen för ännu ett bygge och erbjuda linköpingsborna attraktiva lägenheter med centralt läge. Hela byggbranschen befinner sig i ett tufft läge efter den senaste tidens kostnadsökningar. Vi har därför fått jobba om projektet tillsammans med vår entreprenör ED Bygg för att få ner kostnaden. Vi har arbetat enligt en framgångsrik samverkansform där vi tillsammans har arbetat fram nya lösningar som har gjort det här bygget möjligt, säger Fredrik Törnqvist, vd Stångåstaden i ett pressmeddelande och fortsätter.

– Huset kommer bland annat ha solceller på taken. VI kommer även använda GEO-FTX vilket innebär att vi nyttjar värme och kyla i marken för att få en behaglig inomhustemperatur både under vintertid och sommartid, säger Fredrik Törnqvist, vd Stångåstaden.

Förhoppningen är att ett första spadtag kan tas innan sommaren och om förhoppningen slår in kan de första hyresgästerna flytta in efter sommaren 2025.

RELATERADE ARTIKLAR

Hälso- och sjukvårdsnämnden beslutade i veckan att avgifter för viss vaccination mot covid-19. Den 1...
Regeringen har idag utsett Juno Blom till ny barnombudsman och samtidigt chef för Barnombudsmannen. Juno...
Hele 84 procent uppger att de har tillgång till den sjukvård de behöver. 61...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
-0.7 ° C
-0 °
-1 °
96 %
5.7kmh
100 %
fre
7 °
lör
6 °
sön
6 °
mån
6 °
tis
5 °