13.6 C
Linköping
onsdag, juli 24, 2024

Länsstyrelsen bekräftar ett nytt vargrevir i Östergötland

Länsstyrelsen Östergötland har i dagarna kunnat bekräfta ett nytt vargrevir har etablerat sig i länet. Med hjälp av spårning och DNA-analyser av spillning och urin konstaterar man att vargarna har pinkat in sig i Östergötland.

Det nya reviret har döpts till Fågelmossen, efter ett naturreservat i området.

Vargarna är klassade som ett revirmarkerande par och är av olika kön. De kommer från Sjundareviret som ligger på länsgränsen mellan Södermanland och Stockholms län.

Ett revimarkerande par

Genom spårningsarbetet har Länsstyrelsen Östergötland konstaterat att det rör sig om två vargar som tillsammans går i området Borensberg/Motala/Godegård. Vargar rör sig generellt över stora ytor vilket innebär att dessa individer även rör sig utanför detta område.

– Vi har under en tid följt vargarna, och nu när vi ser att dessa två revirmarkerar tillsammans kan vi klassa dem som ett revirmarkerande par, säger Lovisa Häggström, vilthandläggare på Länsstyrelsen Östergötland i ett pressmeddelande.

RELATERADE ARTIKLAR

Skyddsjakt efter varg i nordvästra länsdelen avslutad, ingen varg har fällts. Skyddsjakten efter den...
Polisens regionledningscentral öst hanterat ett 120-tal ärenden som rör Östergötlands län. Höga smäller i Norrköping Flera...
Polisens regionledningscentral öst har hanterat ett 120-tal ärenden som rör Östergötlands län. Det har...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt molnighet
13.6 ° C
14.2 °
12.5 °
94 %
0.5kmh
20 %
ons
22 °
tor
20 °
fre
21 °
lör
24 °
sön
16 °