11.7 C
Linköping
onsdag, september 27, 2023

Polis: Inbrott, skadegörelse och trafikolycka

Polisen har hanterat ett 75-tal ärenden i Östergötland.

Uppmärksam person larmade om inbrott

Polisen larmades klockan 22:40 till Muraregatan i Norrköping. En uppmärksam person ringde in efter att ha observerat att en man slog sönder en ruta på en bil. Personen avbröt gärningsmannens planer genom att i fönstret skrika på aktuell man. Enligt inringaren uppskattade inte den misstänkta mannen att bli avbruten.

Polisen gjorde en brottsplatsundersökning för att säkra spår på platsen och kunde också konstatera att en ruta var sönderslagen samt att den misstänkta personen förmodligen rört till det i handfacket. Trots sök med hundpatrull kunde den misstänkta tjuven komma undan. En anmälan om skadegörelse upprättades.

Larm om inbrott

Polisen larmades klockan  05:06 till Malmgatan i Norrköping. Ett inbrottslarm hade utlösts enligt ett väktarbolag och ingen gärningsman fanns kvar på platsen.

Det visade sig att en ruta var krossad. Polisen gjorde en brottsplatsundersökning, dokumenterade och säkrade de spår som fanns på platsen. En anmälan om stöld genom inbrott skrevs

Trafikolycka i Linghem

Polis och räddningstjänst larmades i går till Linghen med anledning av en trafikolycka där en cyklist, en ung tonåring, och en bilförare var inblandade. Cyklisten fördes till sjukhus med ambulans och hade enligt initiala uppgifter smärta i nedre delen av kroppen.

Efter utredningsåtgärder blev blev bilföraren misstänkt för att ej lämnat företräde. Efter ytterligare utredningsåtgärder på platsen framkom nya fakta och bilföraren misstänks inte längre för brott.

RELATERADE ARTIKLAR

I morse skedde en kraftig explosion på Järdalavägen i Ekholmen. Larmet kom vid klockan...
Polis larmades klockan 06:04 till Järdalavägen i Ekholmen med anledning av att flera inringare hört...
Den senaste tiden har stuckit ut i polisregion Öst när våldsbrott som mordförsök, vapenbrott...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
dimma
11.7 ° C
12.2 °
11 °
95 %
2.1kmh
0 %
ons
21 °
tor
22 °
fre
17 °
lör
16 °
sön
15 °