14 C
Linköping
onsdag, juli 24, 2024

Blåljus: Rån och oljeläckage

Polisen hanterat ärenden av olika karaktär i länet. Polispatrullerna har hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Personrån i Navestad

Polisen fick 03:52 vetskap om ett personrån som inträffat inomhus i Navestad, Norrköping. Flera gärningspersoner ska ha rånat en man som är i 25-årsåldern. Den drabbade mannen ska inte ha varit i behov av ambulanssjukvård. Bland annat ska mannen blivit rånad på tilhörigheter. Polis involverades i ärendet och fyra misstänkta gärningspersoner har gripits, rubriceringen är rån. De är i spannet från 30-årsåldern till 45-årsåldern. De gripna är tre kvinnor och en man.

Oljeläckage i småbåtshhamnen

Misstänkt oljeläckage i går kväll i vattnet innan småbåtshamnen i höjd med E4. Oklart i nuläget var detta kommer ifrån men ytan är 4X20 meter i omfång. Räddningstjänsten är på plats och kommer att lägga ut länsar för att stoppa flödet ut i sjön Roxen. Personal från Miljö-och Hälsa i Linköping är kallade till platsen för bedömning av ärendet som kommer övergå i deras ägo när räddningstjänsten stoppat spridningen. Prognosen är oklar i skrivande stund men texten kommer uppdateras fortlöpande.

Oljeläckaget misstänks komma från en äldre farkost som legat halvsjunken sedan en längre tid vid platsen. Kommunen kommer handlägga ärendet framöver.

RELATERADE ARTIKLAR

Skyddsjakt efter varg i nordvästra länsdelen avslutad, ingen varg har fällts. Skyddsjakten efter den...
Polisens regionledningscentral öst hanterat ett 120-tal ärenden som rör Östergötlands län. Höga smäller i Norrköping Flera...
Polisens regionledningscentral öst har hanterat ett 120-tal ärenden som rör Östergötlands län. Det har...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
14 ° C
14.2 °
12.8 °
94 %
1kmh
75 %
ons
21 °
tor
20 °
fre
22 °
lör
23 °
sön
19 °