11.7 C
Linköping
onsdag, september 27, 2023

Blåljus: Rån och oljeläckage

Polisen hanterat ärenden av olika karaktär i länet. Polispatrullerna har hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Personrån i Navestad

Polisen fick 03:52 vetskap om ett personrån som inträffat inomhus i Navestad, Norrköping. Flera gärningspersoner ska ha rånat en man som är i 25-årsåldern. Den drabbade mannen ska inte ha varit i behov av ambulanssjukvård. Bland annat ska mannen blivit rånad på tilhörigheter. Polis involverades i ärendet och fyra misstänkta gärningspersoner har gripits, rubriceringen är rån. De är i spannet från 30-årsåldern till 45-årsåldern. De gripna är tre kvinnor och en man.

Oljeläckage i småbåtshhamnen

Misstänkt oljeläckage i går kväll i vattnet innan småbåtshamnen i höjd med E4. Oklart i nuläget var detta kommer ifrån men ytan är 4X20 meter i omfång. Räddningstjänsten är på plats och kommer att lägga ut länsar för att stoppa flödet ut i sjön Roxen. Personal från Miljö-och Hälsa i Linköping är kallade till platsen för bedömning av ärendet som kommer övergå i deras ägo när räddningstjänsten stoppat spridningen. Prognosen är oklar i skrivande stund men texten kommer uppdateras fortlöpande.

Oljeläckaget misstänks komma från en äldre farkost som legat halvsjunken sedan en längre tid vid platsen. Kommunen kommer handlägga ärendet framöver.

RELATERADE ARTIKLAR

Under kvällen greps en person som misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse och grovt brott mot...
I morse skedde en kraftig explosion på Järdalavägen i Ekholmen. Larmet kom vid klockan...
Polis larmades klockan 06:04 till Järdalavägen i Ekholmen med anledning av att flera inringare hört...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
dimma
11.7 ° C
12.2 °
11 °
95 %
2.1kmh
0 %
ons
21 °
tor
22 °
fre
17 °
lör
16 °
sön
15 °