-0.7 C
Linköping
fredag, mars 1, 2024

Nya styret presenterade politik och ett antal nämndordförande

På en direktsänd presskonferens i veckan presenterade det nya styret socialdemokraterna och Moderaterna sin gemensamma politik och de politiker som kommer att verka som nämndordföranden så småningom.

Välfärdsbrottslighet och upptrappningen av skjutvapenvåld är i fokus i det program “Tillsammans för Linköpings politiska prgram2022-2026″som lades fram under direktsändningen. S och M vill bland annat se polis och socialsekreterare som arbetar i samma lokaler för att jobba brottsförebyggande. De vill även införa tätare samverkan mellan myndigheter och bostadsbolag för att få bättre kontroll över vilka som vistas i Linköping.

Nej till Parallellsamhället

Programmet tar också upp vikten av att införa ett sammanhållet miljö- och klimatarbete i hela kommunen, där även näringslivet inkluderas. Bland annat genom att satsa på cirkulär ekonomi och att locka hit företag som bidrar till klimatomställningen.

– Vi kan inte acceptera ett Parallellsamhället med olika kriminella gäng eller att det finns människor i Linköping som inte har rätt att vistas i Sverige. Vi har en skyldighet att ta vårt ansvar för att vända utvecklingen, det gäller allt från att skapa mer hållbara transporter till att förenkla för människor att göra miljövänliga val i vardagen, säger Kristina Edlund, säger kommunalråd Kristina Edlund (S) och kommunalrådet Niklas Borg (M) flikar in.

– Arbetet mot felaktiga utbetalningar behöver också växlas upp. Det är viktigt att enbart människor som har rätt till bidrag och insatser får det. Näringslivet står för en stor del av utsläppen men också för en stor del av lösningarna. Här behöver vi inom politiken ge rätt förutsättningar.

 Delar av det nya styrets nämndordföranden, som valdes av kommunfullmäktige i tisdags, presenterades på presskonferensen. Foto; Tommy Pettersson

RELATERADE ARTIKLAR

Hälso- och sjukvårdsnämnden beslutade i veckan att avgifter för viss vaccination mot covid-19. Den 1...
Regeringen har idag utsett Juno Blom till ny barnombudsman och samtidigt chef för Barnombudsmannen. Juno...
Hele 84 procent uppger att de har tillgång till den sjukvård de behöver. 61...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
-0.7 ° C
-0 °
-1 °
96 %
5.7kmh
100 %
fre
7 °
lör
6 °
sön
6 °
mån
6 °
tis
5 °