4 C
Linköping
söndag, mars 3, 2024

Föreningen Navitas och Fotbollsföreningen LBK Gottfridsberg blev kommunens stipendiater 2022

Miljö- och naturvårdsstipendium samt Stipendium för mångfalds-, integrations- och jämlikhetsarbete för 2022 är utsedda och prisade.

Den 14 december 2022 kommer föreningarnas respektive representanter att närvara på Kommunfullmäktiges årliga middag för utdelning av stipendierna.

Navitas ideell studentförening

Studentföreningen Navitas fick på en pressträff ta emot Miljö- och naturvårdsstipendiet som delas ut av Kommunalrådet Lars Vikinge (C).  Foto: Tommy Pettersson

– Vi tycker det känns jättekul att vi blir uppmärksammade för det här och för det arbete vi gör. Föreningen är i en tillväxtfas just nu och försöker återhämta sig efter pandemin. Vi tycker det känns jättekul att få den här uppmärksamheten och det här stödet från kommunen. För oss är det nog att “keep the spirits up” att fortsätta hålla motivationen och drivet uppe viktigast nu. Det kommer lite tråkiga nyheter från klimatmöten ibland, men då gäller det att fortsätta hålla drivet och fortsätta göra det vi gör ändå, berättar föreningens ordförande Martin Stenström på pressträffen. 

LBK möjliggör mötesplatser för olika kulturer

Fotbollsföreningen LBK Gottfridsbergs Lars Johansson fick ta emot Stipendium för mångfalds-, integrations- och jämlikhetsarbete, som delades ut av Niklas Borg (M), kommunstyrelsens ordförande. Foto: Tommy Pettersson

– Det är ett fint omnämnande för det arbete vi gör, det är kul att det uppskattas. Vi får olika kulturer att mötas på fotbollsplanen och det är alltid trevligt, Föreningens ordförande Lars Johansson närvarade på pressträffen.  Föreningens ordförande Lars Johansson närvarade på pressträffen.

Del av motivering för Stipendium för mångfalds-, integrations- och jämlikhetsarbete; LBK

Fotbollsföreningen LBK Gottfridsberg tilldelas stipendiet för mångfalds-, integrations- och jämlikhetsarbete för år 2022 då föreningen är ett föredöme i det viktiga arbetet för ökad mångfald, integration och jämlikhet framåt i Linköpings kommun.
LBK Gottfridsberg är en fotbollsförening för barn och unga, seniorer, dam- och herr samt unga vuxna med särskilda behov. Föreningen har 360 medlemmar varav cirka 320 av dessa är aktiva spelare. Föreningen bedriver träning elva månader om året och inom föreningen finns det tio ungdomslag som spelar i serier och sammandrag/enskilda matcher.

Motivering – Miljö- och naturvårdsstipendium; Navitas

Navitas är en ideell studentförening på Linköpings Universitet som i över ett decennium har arbetat med engagemangsskapande insatser inom miljö- och hållbarhetsområdet. I dagsläget har föreningen över 1 200 medlemmar och är en av Linköpings Universitets snabbast växande föreningar. Deras arbete syftar till att skapa en social plattform för att skapa ett större intresse för hållbarhet bland studenter, samt inspirera och motivera andra studenter och studentföreningar till att agera mer hållbart i sin vardag. Föreningen utgör en viktig resurs i kunskapsspridning inom hållbarhetsarbetet både på och utanför Linköpings universitet, ett exempel på det är årligt samarbete med Linköpings kommun med att anordna Globala Linköping. Navitas har också praktisk verksamhet där de bland annat driver en second hand-butik. Att föreningen engagerat arbetar med att nå ett stort antal studenter gällande tankar och idéer om hur det är möjligt att leva mer hållbart innebär samlat en stor drivkraft för att skapa hållbara normer inom området.

RELATERADE ARTIKLAR

De orangea vädervarningarna duggar tätt i Östergötland. Detta innebär ett stort antal samhällsstörningar, bland...
Polisens regionledningscentral har hanterat ett 105-tal ärenden som rör Östergötlands län. Inga större händelser eller...
Pinkade och drog till sig uppmärksamhet Polisen undersökte 19:47 ett tips från allmänheten om två...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
dimma
4 ° C
4.2 °
1.7 °
95 %
2.6kmh
100 %
sön
9 °
mån
6 °
tis
1 °
ons
5 °
tor
3 °