-7.5 C
Linköping
tisdag, november 28, 2023

Misstänkta fall av telefonbedrägerier uppmärksammas av Regionen

Regionen Östergötland varnar nu på sin hemsida för bedrägeriförsök som förekommit den senaste tiden. Region Östergötland har fått kännedom om misstänkta fall av bedrägerier via telefon.

Personer som uppger sig företräda regionen har ringt och uppmanat privatpersoner, i många fall äldre, att boka tider till sjukvården genom logga in med bank-id eller bankdosa.

Blocka bedragarna

Personer som kontaktats och misstänker att det rör sig om ett bedrägeriförsök uppmanas att göra polisanmälan och blockera uppringarens nummer. I dagarna har flera privatpersoner hört av sig till regionen sedan de kontaktats av personer som uppmanat dem att logga in med bank-id eller bankdosa för att boka tid för exempelvis hälsokontroller eller röntgenundersökningar.

Kolla telefonnummer som ringer

Region Östergötland uppmanar aldrig patienter per telefon att logga in med bank-id för att boka tid, utan kommunikationen sker genom 1177.se eller vanlig post, eller via digital brevlåda.

Region Östergötlands verksamheter ringer alltid från telefonnummer som börjar med 010-103, 010-104 eller 010-105, följt av fyra siffror.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 100-tal ärenden som...
Igår kväll begicks ett grovt våldsbrott i centrala Norrköping när en man blev...
Ett barnet är i tioårsåldern Barn skadades i en trafikolycka i Norrköping under eftermiddagen....

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
-7.5 ° C
-6.3 °
-8 °
87 %
6.2kmh
75 %
tis
-6 °
ons
-2 °
tor
-2 °
fre
-5 °
lör
-6 °