-0.5 C
Linköping
söndag, december 4, 2022

Misstänkta fall av telefonbedrägerier uppmärksammas av Regionen

Regionen Östergötland varnar nu på sin hemsida för bedrägeriförsök som förekommit den senaste tiden. Region Östergötland har fått kännedom om misstänkta fall av bedrägerier via telefon.

Personer som uppger sig företräda regionen har ringt och uppmanat privatpersoner, i många fall äldre, att boka tider till sjukvården genom logga in med bank-id eller bankdosa.

Blocka bedragarna

Personer som kontaktats och misstänker att det rör sig om ett bedrägeriförsök uppmanas att göra polisanmälan och blockera uppringarens nummer. I dagarna har flera privatpersoner hört av sig till regionen sedan de kontaktats av personer som uppmanat dem att logga in med bank-id eller bankdosa för att boka tid för exempelvis hälsokontroller eller röntgenundersökningar.

Kolla telefonnummer som ringer

Region Östergötland uppmanar aldrig patienter per telefon att logga in med bank-id för att boka tid, utan kommunikationen sker genom 1177.se eller vanlig post, eller via digital brevlåda.

Region Östergötlands verksamheter ringer alltid från telefonnummer som börjar med 010-103, 010-104 eller 010-105, följt av fyra siffror.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisen publicerar nu på sin hemsida en bild på den försvunna Liselotte för att...
Idag togs Martin Modéus emot som Svenska kyrkans ärkebiskop. Mottagandet skedde under en högmässa...
Polisen har sedan klockan 22.00 i går kväll hanterat 100 ärenden av olika karaktär...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
-0.5 ° C
-0 °
-0.8 °
91 %
5.1kmh
100 %
sön
-0 °
mån
-1 °
tis
-1 °
ons
-2 °
tor
-2 °