-1 C
Linköping
söndag, december 4, 2022

Saab får kontrakt från Sydafrika på 333 miljoner kronor

Saab har fått ett supportkontrakt för Gripen C/D i Sydafrika gällande service och underhåll. Ordern är värd 333 miljoner kronor.

Avtalet sträcker sig över tre år, 2022 till 2025, och innefattar service, reparationer, och underhåll av flygplanen, samt mindre uppdateringar och underhåll av stöd- och träningssystem inom det sydafrikanska flygvapnets Gripen-system.

Första exportkund på Gripen

Sydafrika opererar sedan 2008 Gripen C/D och är Saabs första exportkund på Gripen.

– Det är mycket glädjande och tillfredsställande att vi nu är i mål med ett nytt supportavtal så att vi på bästa sätt kan stödja våra kunder i deras operationella behov, säger Åsa Schöllin, chef för Saabs affärsenhet Gripen Sustainment i ett pressmeddelande.

Tre Kontinenter

Gripen C/D är idag ryggraden inom flera flygvapen runtom i världen och kommer att vara det i många år till. Det är ett mycket modernt så kallat multirole-flygplan som kan skifta mellan flera olika roller i luften. Gripen C/D bidrar till att skydda det suveräna luftrummet och självständigheten för över 150 miljoner människor i fem länder på tre kontinenter. Gripen C/D har framgångsrikt deltagit i air policing-uppdrag och NATO-ledda övningar, såväl som flera andra övningar världen över.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisen publicerar nu på sin hemsida en bild på den försvunna Liselotte för att...
Idag togs Martin Modéus emot som Svenska kyrkans ärkebiskop. Mottagandet skedde under en högmässa...
Polisen har sedan klockan 22.00 i går kväll hanterat 100 ärenden av olika karaktär...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
-1 ° C
-0.3 °
-1.4 °
88 %
4.6kmh
75 %
sön
-0 °
mån
-1 °
tis
-1 °
ons
-2 °
tor
-2 °