-1 C
Linköping
söndag, december 4, 2022

Polis: Skadegörelse droger och viltolyckor

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 80-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person har gripits. Tio personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

Ett antal viltolyckor har rapporterats in. Det handlar om älg, vildsvin, dovhjort samt rådjur. Dock har ingen person skadats i samband med dessa men polisen uppmanar dig som trafikant att anpassa hastigheten och avståndet till framförvarande bil med tanke på rådande förhållanden.

Man promenerade med baseballträ i handen

Polisen larmades 03:17 till Östra Promenaden i Norrköping. En man skulle gå och slå på bilar med ett baseballträ samt samtidigt sniffa ur en gasflaska. Inringare följde mannens framfart och lotsade polisen till Södra Promenaden.

Mannen blev sprayad och nerlagd på backen samt belagd med handfängsel.

Mannen betedde sig illa och poliserna skyddade sig genom att den misstänkta fick en spotthuva före intransport till stationen.

Polisens patruller kontrollerade därefter om mannen hade utfört någon skadegörelse utan att hitta någon skadad bil. Han ska dock slagit på en cykel.

Mannen togs in enligt lagen om omhändertagande av berusad, vilket inte är ett brott i sig. Dock misstänks han för ringa narkotikabrott innehav.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisen publicerar nu på sin hemsida en bild på den försvunna Liselotte för att...
Idag togs Martin Modéus emot som Svenska kyrkans ärkebiskop. Mottagandet skedde under en högmässa...
Polisen har sedan klockan 22.00 i går kväll hanterat 100 ärenden av olika karaktär...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
-1 ° C
-0.3 °
-1.4 °
88 %
4.6kmh
100 %
sön
-1 °
mån
-1 °
tis
-1 °
ons
-2 °
tor
-3 °