13.1 C
Linköping
lördag, oktober 1, 2022

Polisen: Rattfylleri trafikbrott och fylleri

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 70-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits. Två personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och fem personer har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

Utöver detta har polisen haft ärenden om rattfylleri, trafikbrott, fylleri, mindre viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Polis larmades 02 23 till en bostad utanför Valdemarsvik med anledning av bråk. När polis anlänt till platsen greps en man i 60-årsåldern, misstänkt för misshandel i relation. Målsägande, en kvinna i 60-årsåldern, ska inte ha behövt ambulansvård för sina skador. 

Polis larmades 03 56 till ett bibliotek på Torggatan i Kisa, Kinda, med anledning av att en inringare hört glaskross. När polis anlänt till platsen fanns ingen misstänkt gärningsperson kvar. Ett fönster ska ha krossats men tjuven/tjuvarna verkade inte ha fått med sig något stöldgods. En anmälan om försök till stöld genom inbrott kommer skrivas. Det finns i nuläget ingen misstänkt. 

Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades 06 04 till Kungsgatan i Norrköping med anledning av en trafikolycka. Enligt SOS-larmet ska en bilist ha kört in i en stolpe. När polis anlänt till platsen visade det sig att föraren inte sett stolpen på grund av dimma. En anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott kommer skrivas. Både föraren, en man i 65-årsåldern, och passageraren, en kvinna i 50-årsåldern, fick följa med ambulans för en kontroll, vakna och talbara. 

RELATERADE ARTIKLAR

Den 1 oktober inrättas sex nya civilområden i Sverige, varav Östergötlands län ingår i det...
Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 80-tal ärenden som...
Hälso- och sjukvårdsnämnden har i veckan fattat beslut och avsatt resurser för att Region...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
13.1 ° C
13.2 °
11.7 °
73 %
4.1kmh
0 %
lör
12 °
sön
10 °
mån
12 °
tis
14 °
ons
17 °