13.1 C
Linköping
torsdag, oktober 6, 2022

Linköpingsmoderaterna riktar in sig på att gå i opposition

Valresultatet har tydligt visat att Allians för Linköping inte får fortsatt förtroende att styra kommunen. Ett besked som Linköpingsmoderaterna tar till sig och därför nu riktar in sig på att gå i opposition.

Linköpingsmoderaterna har, som del av Allians för Linköping, under den gångna mandatperioden arbetat hårt och fokuserat på att leda och ta ansvar för Linköping under den svåra tid som har varit.

Gått bra för Linköping trots problem

Trots Coronapandemi och konflikt mellan kriminella gäng går det nu bra för Linköping med låg arbetslöshet, låg kommunalskatt och ett fantastiskt näringsliv som är med och utvecklar Linköping.

– Jag är stolt över hur Allians för Linköping tagit ansvar för Linköpings utveckling under den gångna mandatperioden samtidigt som vi i och med Coronapandemin genomgått den största samhällskrisen i modern tid, säger Niklas Borg (M), gruppledare för Moderaterna i Linköping i ett pressmeddelande.

Linköpingsmoderaterna Niklas Borg och Annika Krutzén flankerar Ulf Kristersson som ser ut att bli Sveriges nästa statsminister. Foto: Tommy Pettersson

Konstruktiv opposition

Moderaterna menar att det finns utmaningar kvar att hantera framöver, segregationen behöver fortsatt motverkas och tryggheten måste återställas i kommunen.

– Med en tydlig minskning av antal hushåll som behöver försörjningsstöd, förbättrat företagsklimat och stigande skolresultat har vi visat att borglig politik fungerar i praktiken, fortsätter Niklas Borg och fortsätter.

– Vi har sedan valet haft många samtal med de flesta andra partierna, men kan nu konstatera att det inte finns förutsättningar för ett fortsatt moderatlett styre i Linköping. Därför riktar vi nu in oss på att utgöra en vass och konstruktiv opposition i Linköpingspolitiken. Socialdemokraterna har utropat sig till vinnare i kommunvalet och det vilar nu ett stort ansvar på dem att få ihop ett stabilt styre.

RELATERADE ARTIKLAR

Idag har Tåkernfonden delat ut och Tåkernpriset 2020 går till Urban Ekstam. Prissumman är...
Krisledningen är aktiverad inom förvaltningen Leanlink, som bedriver kommunal äldreomsorg och hemtjänst i Linköpings...
Nu på lördag börjar älgjakten i Östergötland och den fortsätter ända fram till 31...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
växlande molnighet
13.1 ° C
13.8 °
13 °
73 %
11.3kmh
40 %
tor
14 °
fre
14 °
lör
14 °
sön
14 °
mån
13 °