9.5 C
Linköping
söndag, oktober 2, 2022

Saab ingår samarbete med ett elflygföretag

Saab kommer nu att gå in som minoritetsägare i det svenska elflygföretaget Heart Aerospace med en investering på 5 miljoner USD.

Heart Aerospace utvecklar flygplanet ES-30, ett flygplan för regionaltrafik med en standardkapacitet på 30 passagerarplatser. Det drivs på batterier vilket innebär att det är både utsläppsfritt och tyst.  

Stöttar övergång till hållbart flyg

Saab och Heart Aerospace har också tecknat ett samarbetsavtal för leveranser av delsystem och för att utforska ytterligare möjliga samarbetsområden, exempelvis certifiering och tillverkning. Detta går linje med Saabs ambition att stötta övergången till hållbart flyg.

– Vi brinner för innovativ teknik och vill vara en del av utvecklingen av lösningar för hållbart flyg. Heart är en uppstickare i branschen för utveckling av kommersiellt elflyg och vi ser fram emot att bidra med vår erfarenhet av att ta fram högteknologiska lösningar, säger Saabs VD och koncernchef Micael Johansson, i ett pressmeddelande.

RELATERADE ARTIKLAR

Den 1 oktober inrättas sex nya civilområden i Sverige, varav Östergötlands län ingår i det...
Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 80-tal ärenden som...
Hälso- och sjukvårdsnämnden har i veckan fattat beslut och avsatt resurser för att Region...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
kraftigt duggregn
9.5 ° C
10 °
9.2 °
97 %
2.1kmh
100 %
sön
10 °
mån
13 °
tis
15 °
ons
15 °
tor
15 °