2.1 C
Linköping
torsdag, mars 28, 2024

Polisdygnet: Trafikolyckor fylla och viltolyckor

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 70-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person har gripits. Fyra personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, fylleri, trafikbrott, viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Aktiverat inbrottslarm

Polis och väktare larmades 03 49 till Skolgatan i Norrköping med anledning av ett aktiverat inbrottslarm i en butik. När polis anlänt till platsen fanns ingen misstänkt gärningsperson kvar. Polis och hundpatrull sökte av närliggande områden och gator men ingen misstänkt har anträffats. Vid en kontroll visade det sig att även en närliggande restaurang blivit utsatt för ett inbrott. Tjuven ska vid båda lokalerna ha tagit sig in genom att krossa en ruta. Två anmälningar om stöld genom inbrott kommer skrivas. Stöldgodset är okänt för polisens presstjänst. 

Cykel och tåg krockade

Polisen larmades igår 18 56 till korsningen Gamla Övägen/ Trozelligatan med anledning av en trafikolycka. Det var en bilist och en cyklist som kolliderat.

Ingen person skadades allvarligt i samband med händelsen. Bilisten misstänks för att inte ha iakttagit väjningsplikt.

Misstänkt rattfylla

En person larmade polisen 17 01 igår angående ett misstänkt rattfylleri. En berusad förare ska ha suttit sig i en bil och börjat köra. Detta inträffade vid Calle Lindströms gata.

Ungefär 15 minuter senare stoppade och kontrollerade en polispatrull den aktuella bilen på Odengatan.

I bilen satt två berusade män. Passageraren fick följa med för tillnyktring enligt Lagen om omhändertagande av berusade personer.

Föraren, en man i 40-årsåldern, greps misstänkt för grovt rattfylleri. Mannen har ingen fast adress i Sverige då han är utländsk medborgare. Mannen greps för att inte försvåra den rättsliga processen.

RELATERADE ARTIKLAR

Kostnaderna har skenat i väg för Region Östergötland och underskottet i hälso- och sjukvården...
Polisens regionledningscentral har hanterat ett 90-tal ärenden som rör Östergötlands län. Krossade ruta och stal...
Efter de så kallade Påskupploppen i Linköping och Norrköping i april 2022 har har...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
2.1 ° C
3.7 °
2 °
96 %
3.1kmh
0 %
tor
8 °
fre
13 °
lör
10 °
sön
15 °
mån
8 °