9.5 C
Linköping
söndag, oktober 2, 2022

Polisnatten: Kvinnomisshandel fylleri och trafikolyckor

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 06:00 hanterat ett 75-tal ärenden som rör Östergötlands län. Två personer  har gripits. Sju personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

Misstänkt misshandel i relation

En polispatrull kontrollerade 00 17 en bil på E4 Mjölby efter tips från allmänheten om misstänkt misshandel i bilen. I bilen fanns en kvinna och en man samt ett barn.

Polisen misstänker nu att mannen har misshandlat kvinnan och han är gripen som misstänkt för misshandel, olaga tvång, barnfridsbrott samt narkotikabrott. Fler brottsrubriceringar kan tillkomma.

Singelolycka på E22

Polis och räddningstjänst larmades 00 20 till en trafikolycka på E22 söder om Ringarum. En personbil hade av okänd anledning kört in i mitträcket. Det finns inga uppgifter om att någon av de två drabbade behövde sjukhusvård. Bilen var däremot totalkvaddad och bärgades som skrot.

Polisen misstänker inget brott i samband med händelsen.

Misstänkt kvinnomisshandel i Norrköping

En person som var ute i Östantill Norrköping och gick 02 48 påträffade en kvinna som var blodig i ansiktet. Hon hade blivit misshandlad av en bekant person inomhus.

Polisen fann en sovande man i lägenheten, han greps. En husrannsakan utfördes och platsen dokumenterades.

 Inbrott i Motala

En inringare observerade 05 31 att en misstänkt person krossade en ruta till en affärslokal på Kråkrisvägen i Motala. Polis kallades till platsen men den misstänkta gärningsmannen hann avvika, Brottsplatsen är dokumenterad och men det är i nuläget oklart vad som tillgripits.

 Trafikolycka i Vadstena

Polis och räddningstjänst larmades 06 50 till länsväg 944, Fridhem, i Vadstena. En lastmaskin och en personbil hade kolliderat. Föraren av personbilen fördes med ambulans till sjukhus men var vaken och talbar.

Polisen utreder orsaken till olyckan.

Varning för vilt

Det märks i hela polisregion öst att fler vilda djur är i rörelse nu. Var vaksam och kontrollera att du har en viltremsa eller liknande för att kunna märka ut en olycksplats. Det kan faktiskt vara din otur nästa gång.

RELATERADE ARTIKLAR

Den 1 oktober inrättas sex nya civilområden i Sverige, varav Östergötlands län ingår i det...
Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 80-tal ärenden som...
Hälso- och sjukvårdsnämnden har i veckan fattat beslut och avsatt resurser för att Region...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
kraftigt duggregn
9.5 ° C
10 °
9.2 °
97 %
2.1kmh
100 %
sön
10 °
mån
13 °
tis
15 °
ons
15 °
tor
15 °