12.6 C
Linköping
torsdag, oktober 6, 2022

Polisnatten: Trafikbrott och olyckor

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 50-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person har gripits. Tre personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och tre personer har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

Nattens ärenden har varit av rutinkaraktär, exempelvis viltolyckor, trafikbrott, fylleri samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Olaga intrång

Polisen larmades klockan 18 24 till ett flerfamiljshus i Vasastaden i Linköping. Personen som ringde polisen hade tidigare under dagen upptäckt en obehörig person befinna sig i ett källarutrymme.  Polis åkte till platsen för en kontroll.

I källaren påträffades en man i 30-årsåldern och en kvinna i 35-årsåldern. Båda greps misstänkta för olaga intrång. Fler brottsmisstankar kan tillkomma.

RELATERADE ARTIKLAR

Idag har Tåkernfonden delat ut och Tåkernpriset 2020 går till Urban Ekstam. Prissumman är...
Krisledningen är aktiverad inom förvaltningen Leanlink, som bedriver kommunal äldreomsorg och hemtjänst i Linköpings...
Nu på lördag börjar älgjakten i Östergötland och den fortsätter ända fram till 31...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätta regnskurar
12.6 ° C
13 °
11 °
76 %
9.8kmh
40 %
tor
14 °
fre
14 °
lör
14 °
sön
14 °
mån
13 °