20.9 C
Linköping
torsdag, juni 8, 2023

34-årig man häktad misstänkt för våldtäkt och inbrottsstöld

Linköpings tingsrätt har i veckan, efter framställan från åklagare, häktat en 34-årig man på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt och stöld mot en målsägande, våldtäkt mot en annan målsägande, inbrottsstöld mot en tredje målsägande och inbrottsstöld samt försök till inbrottsstöld mot en fjärde målsägande.

De misstänkta brotten har inträffat i Motala under juni och juli månad. Åtal ska vara väckt senast den 5 augusti.

– En målsägande vaknade av att någon försökte ta sig in i hennes bostad men eftersom hon bytt lås då hon blivit av med nycklarna vid en stöld i bostaden några dagar innan så lyckades inte försöket, säger kammaråklagare Helene Gestrin i ett pressmeddelande och fortsätter.

– I samband att polisen senare under dagen kunde identifiera och frihetsberöva en misstänkt person så uppstod misstankar om ytterligare brottslighet. Det handlar om misstankar om att mannen tidigare under sommaren hade tagit sig in i två andra kvinnors bostäder och våldtagit dem och också att han stulit saker ur ytterligare en kvinnas bostad när hon inte var hemma.

Tipsa polisen 114 14

Utredningen fortsätter nu med förhör och olika sorters tekniska undersökningar och analyser.

Med anledning av misstanken om att mannen tagit sig in i flera kvinnors bostäder vid olika tillfällen undersöker polisen också om andra händelser i Motala kan sättas i samband med de här brottsutredningarna.

Om någon har uppgifter att lämna så är man välkommen att kontakta polisen på 114 14.

RELATERADE ARTIKLAR

Narkotika -och grovt vapenbrott En man gripen 01.27 för narkotikabrott på en adress i Linköping....
Idag på morgonen vid åtta tiden körde en buss i diket på riksväg 35...
Chefstränare Andrée Jeglertz lämnar LFC efter två och ett halvt år. Jeglertz går nu...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
20.9 ° C
22.8 °
20.2 °
45 %
4.1kmh
0 %
tor
26 °
fre
19 °
lör
21 °
sön
23 °
mån
25 °