15.2 C
Linköping
lördag, oktober 1, 2022

Polisnatten: Personrån inbrott och stölder

Sedan klockan 22 00 igår har polisens regionledningscentral hanterat ett 70-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits. Fem personer har omhändertagits för fylleri.

Polisen larmades 23 13 till en skola på Ymervägen i Krokek med anledning av ett misstänkt inbrott. Ett vittne hade sett personer inne på skolan. Väktare var först på plats och meddelade polisen att en dörr och ett fönster till skolan stod öppna. Inga personer fanns kvar på platsen. En del föremål, till exempel en brandsläckare, låg på marken utanför skolan. Polisen har upprättat en anmälan om olaga intrång och stöld. Det är i nuläget oklart vad som har stulits och det finns ingen misstänkt.

Personrån

Polisen larmades 00 35 till Ljura med anledning av ett personrån. I närheten av Sankt Johannes Kyrka hade en man i 35-årsåldern blivit rånad av flera, för honom okända, män. Gärningspersonerna, tre till fem personer, hotade målsägande med ett vasst tillhygge och tvingade honom att lämna ifrån sig mobiltelefon, smycken och jackan han bar. Den drabbade skadades inte fysiskt. Polisen sökte efter gärningspersoner men ännu finns ingen misstänkt. En anmälan om grovt rån är upprättad. Rånet inträffade på en grusväg längs med Söderleden och polisen är angelägen om att ta emot tips från personer som har sett eller hört något som kan sättas i samband med rånen. Gärningspersonerna beskrivs som män, klädda i svarta kläder med maskering över hela eller delar av avsikter och rånet inträffade ungefär klockan.

Inbrott

Klockan 00 58 larmades polisen till Stationsvägen i Skärblacka med anledning av inbrott i ett café. Ägaren till cafét såg på kameraövervakning hur obehöriga personer tog sig in i fastigheten. Inne på vinden anträffade polisen två berusade personer, en man och en kvinna i 40- respektive 45-årsåldern, som omhändertogs för fylleri. De misstänks för olaga intrång och en anmälan är upprättad.

Pågående inbrott

Polisen larmades 01 43 till Västra Valla med anledning av ett misstänkt pågående inbrott i förråd i ett flerbostadshus på Studievägen. En av de boende hade hört ljud från vinden och kontaktade polisen. Tre personer sprang från platsen och polis sprang efter.

Klockan 02 21 greps en man i 35-årsåldern som gömde sig i en skogsdunge. Det var hundförare med hund som lyckades spåra upp mannen. Han misstänks för stöld genom inbrott och födes till polisstation för förhör. Längs med vägen där mannen hade sprungit hittades föremål som misstänks komma från inbrottet. Föremålen togs i beslag. Mannen anhölls under natten, på sannolika skäl misstänkt för stöld.

RELATERADE ARTIKLAR

Den 1 oktober inrättas sex nya civilområden i Sverige, varav Östergötlands län ingår i det...
Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 80-tal ärenden som...
Hälso- och sjukvårdsnämnden har i veckan fattat beslut och avsatt resurser för att Region...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt molnighet
15.2 ° C
16 °
14.2 °
58 %
4.1kmh
20 %
lör
15 °
sön
10 °
mån
12 °
tis
14 °
ons
17 °