28.2 C
Linköping
lördag, augusti 13, 2022

Polisnatten: Katalysatorstöld och drivmedelsstölder – Dieseltjuvar greps

Polisen i Östergötland har hanterat 75 ärenden mellan klockan 22 00 och 07 00.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Ett larmbolag meddelade polisen 22 14 om att en drivmedelsstöld hade inträffat på Idögatan i Linköping. Två män hade stulit drivmedel från minst ett parkerat fordon som tillhör ett företag. Då händelseförloppet var över så skulle polis till platsen för anmälningsupptagning och eventuell brottsplatsundersökning senare under natten. Vid 00:45-tiden får polisen vetskap, av samma larmbolag, att två män med liknande signalement som tidigare är tillbaka på platsen. Flera polispatruller åkte till platsen och männen greps misstänkta för stöld. Båda är i 60-årsåldern.

Polisen larmades 04 12 till en adress i Ryd, Linköping, med anledning av en misstänkt katalysatorstöld. Personen som larmade polisen hade noterat en man som såg ut att försöka stjäla katalysatorn från en parkerad bil. Flera polispatruller åkte till platsen. Ingen misstänkt gärningsperson fanns kvar när polis anlände. En domkraft fanns under en parkerad bil men katalysatorn var kvar. Händelsen rubriceras som försök till stöld, det finns ingen misstänkt.

RELATERADE ARTIKLAR

Under morgonen fick polisen in samtal om en skadad person utomhus i Mjölby. Försök...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 70-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person har...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 80-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits....

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
28.2 ° C
28.7 °
27.2 °
40 %
2.1kmh
67 %
lör
30 °
sön
31 °
mån
29 °
tis
32 °
ons
28 °