17.5 C
Linköping
måndag, augusti 15, 2022

Ansök om krisstöd för fjäderfän hos Länsstyrelsen

Från och med den idag kan producenter inom fjäderfäsektorn söka krisstöd för ökade kostnader i samband med Rysslands invasion av Ukraina. Stödet kommer att handläggas av Länsstyrelsen Östergötland.

Regeringen har aviserat åtgärder för cirka 3,2 miljarder kronor för att stötta det svenska lantbruket och yrkesfisket. Övriga delar av det aviserade krisstödet kommer att öppna för ansökan i ett senare skede, då den delen kräver en ny stödförordning som ska godkännas av EU-kommissionen innan den kan träda ikraft.

Omvärldsläget försämrat

Krisstödet är till för producenter inom fjäderfäsektorn som haft en ekonomisk påverkan på verksamheten till följd av det försämrade omvärldsläget. Det kan till exempel vara ökade kostnader för bränsle, utsäde och djurfoder. För att få ta del av stödet ska produktion ha förekommit på företaget under februari 2022.

– Länsstyrelserna har stor erfarenhet av att handlägga olika typer av ekonomiska stöd efter de senaste årens pandemihantering. Vi är glada över att få fortsatt förtroende av regeringen. Detta stöd är dessutom högaktuellt i Östergötland eftersom vi har väldigt många och stora äggproducenter i länet, säger Kristi Ahlstrand, chef för enheten för särskilda stöd på Länsstyrelsen Östergötland i ett pressmeddelande.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 06:00 hanterat ett 80-tal ärenden som...
Under morgonen fick polisen in samtal om en skadad person utomhus i Mjölby. Försök...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 70-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person har...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
dimma
17.5 ° C
18.7 °
17 °
97 %
2.1kmh
100 %
mån
29 °
tis
30 °
ons
29 °
tor
28 °
fre
31 °