28.2 C
Linköping
lördag, augusti 13, 2022

”En mycket bra värvning” – Michelle de Jongh stärker LFCs offensiv

Lagom till det korta sommaruppehåll som OBOS Damallsvenskan gör beroende på EM i fotboll som spelas den 6 till 31 juli i England (där flera spelare från LFC deltar) står det klart att mittfältaren Michelle de Jongh lämnar spanska Madrid CFF i sommar och flyttar tillbaka till Sverige för att spela för Linköping FC.

– Det blev en bra avslutning på våren med övertygande 7-0 mot Umeå IK. Mycket av det som skedde under matchen speglar vårsäsongen för oss, tycker Andrée Jeglertz, chefstränare i Linköping FC.

– Michelle är en mycket bra värvning i den fortsatta kampen om en topplacering i OBOS Damallsvenskan och spel i Champions League. Michelle är en spelare med många offensiva egenskaper runt och i motståndarens straffområde. Hennes spetskompetenser kommer göra vårt lag ännu variationsrikare i vårt anfallsspel som redan idag är bra. Vi får även en spelare som väljer oss för sin fortsatta utveckling samt tror på vår framtid. Detta är en tydlig signal till oss och övriga Sverige att vi har något bra på gång i Linköping och Michelle vill gärna vara med på den resan, säger Andrée Jeglertz i ett pressmeddelande.

Började i Mariestad

25-åriga Michelle de Jongh påbörjade sin fotbollskarriär i moderklubben Mariestads BoIS FF där hon hjälpte klubben att klättra till Division 1. 2013 lämnade hon för KIF Örebro. Där stannade de Jongh till november 2017 då hon värvades av Vittsjö GK. Våren 2021 var hon utlånad till franska FC Fleury 91 i Division 1 Féminine. I år flyttade hon till Spanien för att spela för Madrid CFF i Primera División. Under åren har hon också spelat i det gulblå stället för både U17-, U19- och U23-landslaget. Nu flyttar fotbollstalangen till Linköping och har signat för 2,5 år i klubben.  

– Det känns riktigt kul att skriva på för Linköping. Jag gillar deras sätt att spela fotboll och hur de hela tiden hittar nya vägar för att utvecklas. Jag hoppas kunna ta del av den nya miljön och bli utmanad till att bli en bättre fotbollsspelare, säger Michelle de Jongh. 

Externt finansierad värvning

Värvningen möjliggörs tack vare extern finansiering från arenans ägare Kallerstad Arena AB. Linköping FC välkomnar Michelle och tackar samtidigt Kallerstad Arena. 

  

RELATERADE ARTIKLAR

Under morgonen fick polisen in samtal om en skadad person utomhus i Mjölby. Försök...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 70-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person har...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 80-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits....

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
28.2 ° C
28.7 °
27.2 °
40 %
2.1kmh
67 %
lör
30 °
sön
31 °
mån
29 °
tis
32 °
ons
28 °