17.5 C
Linköping
måndag, augusti 15, 2022

Polisnatten: Brand bråk och personrån

Polisen i Östergötland har hanterat 85 ärenden mellan klockan 22 00 och 07 00. Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Klockan 23:59 fick Polisen vetskap om ett personrån som skulle ha inträffat ungefär en timme tidigare. Händelsen ska ha utspelat sig utomhus vid resecentrum i Linköping. Brottsrubriceringen är rån i motvärnsfallet. Två gärningspersoner ska ha uppgett att de ville låna den drabbades telefon. När den drabbade ville ha tillbaka telefonen ska gärningspersonerna ha visat upp ett tillhygge och även ha knuffat honom. Den drabbade är en man i 20-årsåldern. Det finns ingen misstänkt för brottet.

Bråk i Hageby

Klockan 00:40 larmades polisen till en adress i Hageby, Norrköping, med anledning av ett bråk. En man misstänks för att ha misshandlat en annan man, båda är i 20-årsåldern. Männen är inte obekanta med varandra. Den misstänkte gärningsmannen greps misstänkt för misshandel. Senare hävdes gripandet men utredningen pågår. Den drabbade mannen ska inte ha fått allvarliga fysiska skador.

Brand i Vasastaden

Polisen larmades 04:08 till ett boende i Vasastaden i Linköping med anledning av en brand. Händelsen kommer att utredas som allmänfarlig vårdslöshet. Brandplatsen har spärrats av, en kriminalteknisk undersökning ska genomföras. Ingen är delgiven misstanke. Minst en person har förts till sjukhus, polisens presstjänst har inga uppgifter om skadeläget.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 06:00 hanterat ett 80-tal ärenden som...
Under morgonen fick polisen in samtal om en skadad person utomhus i Mjölby. Försök...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 70-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person har...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
dimma
17.5 ° C
18.7 °
17 °
97 %
2.1kmh
100 %
mån
29 °
tis
30 °
ons
29 °
tor
28 °
fre
31 °