27.1 C
Linköping
söndag, augusti 14, 2022

Airdome på plats i Ryd – tas i bruk i höst

En stor vit kupol reser sig i skogen invid Hangaren i Ryd. Det är Linköpings nya uppblåsbara idrottshall som även kallas för airdome. Den uppblåsta idrottshallen är placerad över konstgräsplanen vid Ryds sportcenter.

Airdomen är den första i sitt slag i Linköping och den tar upp till 350 personer samtidigt.

Airdomen kommer att kunna bokas av föreningar, skolor och andra kommunala verksamheter. I huvudsak är det fotbollsföreningar som väntas boka tider i anläggningen.

Året runt anläggning

Just nu pågår ett arbete med att färdigställa anläggningen men verksamheten beräknas starta under hösten 2022.

Den totala ytan inne i airdomen är nära 9 000 kvadratmeter, takhöjden är 22 meter på det högsta stället. Hallen kommer småningom även att innehålla en läktare för cirka 150 åskådare.

Airdomen kan användas året runt, på vintern kommer inomhustemperaturen att vara ungefär fem plusgrader. Tältduken är genomskinlig vilket innebär att det inte krävs någon belysning under dagtid. Det finns belysning för träning när det är mörkt ute samt en resultattavla. 

– När Wahlbeckshallen gjordes om till idrottshall för inomhusidrott uppstod ett behov av en ny plats att spela fotboll på. Vi ville erbjuda Linköpings fotbollsföreningar en väderskyddad anläggning. Resultatet blev den här fullstora fotbollsplanen under en airdome, säger Gustaf Appelberg (L), ordförande kultur- och fritidsnämnden på kommuners hemsida.

RELATERADE ARTIKLAR

Under morgonen fick polisen in samtal om en skadad person utomhus i Mjölby. Försök...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 70-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person har...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 80-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits....

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
27.1 ° C
27.2 °
22.7 °
38 %
6.7kmh
100 %
sön
27 °
mån
30 °
tis
31 °
ons
30 °
tor
29 °