17.5 C
Linköping
måndag, augusti 15, 2022

Polisen: Misshandel bråk och fylleri

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 80 ärenden under kvällen och natten.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Tre personer i bråk i centrala Linköping

Klockan 18:51 larmades polisen larmades till centrala Linköping med anledning att ett bråk utomhus. Tre män var inblandade i en misshandel. Flera polispatruller involverades i ärendet. Poliserna kontrollerade tre män som misstänks vara inblandade i bråket. Männen är i 25, 30, respektive 35-årsåldern.

Två anmälningar om misshandel kommer att skrivas. De tre männen är både misstänkta och målsägande i ärendena. Alla inblandade var vakna och talbara. Polisens presstjänst har inga uppgifter gällande eventuella personskador i samband med bråket.

I samband med detta ärende ska en polisbil ha varit inblandad i en mindre sammanstötning. Under framkörning kolliderade polisbilen med en annan bilist. Ingen person skadades i samband med denna sammanstötning. Det rör sig endast om lättare plåtskador, främst på den andra bilen.

Höga smällar i Johannelund

Klockan 00:27 fick polisen flera samtal av personer som hört höga smällar i Johannelund samt i närområdet i Linköping. Flera polispatruller involverades i ärendet. Senare fick poliserna information om att ljuden ska ha kommit från bilar och fyrverkeripjäser. Poliserna lämnade området utan vidare åtgärd.

Brand i Linghem

Polisen larmades 02:15 till Himnavägen i Linköpings kommun med anledning av en brand. Det var en mindre förrådsbyggnad som brann. Händelsen rubriceras som skadegörelse genom brand. Ingen person ska ha skadats i samband med detta.

Misshandel i Ektorp

Polisen larmades 04:05 till en adress i Ektorp i Norrköping. 3-4 gärningspersoner ska ha tagit sig in i en bostad och misshandlat en man som är i 20-årsåldern. I samband med detta ska minst ett tillhygge ha använts. Sedan ska gärningspersonerna ha lämnat platsen. Mannen var vaken och talbar men fördes till sjukhus. I övrigt har polisens presstjänst inga uppgifter om skadeläget. Händelsen rubriceras som grov misshandel och grovt hemfridsbrott, det finns ingen misstänkt i nuläget.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 06:00 hanterat ett 80-tal ärenden som...
Under morgonen fick polisen in samtal om en skadad person utomhus i Mjölby. Försök...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 70-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person har...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
dimma
17.5 ° C
18.7 °
17 °
97 %
2.1kmh
100 %
mån
29 °
tis
30 °
ons
29 °
tor
28 °
fre
31 °