12.6 C
Linköping
torsdag, oktober 6, 2022

Polisnatten: Inbrott i bil och inbrott i restaurang

Polisen har hanterat 60 ärenden i regionen mellan klockan 22 00 och 06 00.

En person har gripits.

Ett ärende sticker ut från natten.

Klockan 02.38 ringde ett vittne till polisen om att två personer såg ut att göra inbrott i en bil. Detta var på Albrektsvägen i Norrköping. Polis kom dit. En av dem kunde gripas, han stämde väl in på signalementet. Den andre personen försvann därifrån. På platsen fanns en bil med trasig ruta. Det ska ha stulits verktyg. Den gripne mannen är i 25-årsåldern. Han anhölls under natten efter beslut av åklagare, misstänkt för stöld genom inbrott i bil. Polisen sökte efter den andre personen, bland annat med hund, men utan framgång. Polisen höll förhör och dokumenterade omständigheterna för brottet. Strax innan larmet om inbrottet fick polisen också samtal om krossade rutor på firmabilar på Odalgatan i Norrköping. Polisen undersöker om detta kan kopplas till inbrottet på Albrektsvägen.

Inbrott i restaurang

Polis larmades 05.59 av väktarbolag om inbrott i en restaurang på Gamla Rådstugugatan i Norrköping. Polis kom dit. Väktare var redan på plats. Larmet hade gått vid 05.30, men ingen misstänkt hade synts till.

Det verkar ha stulits alkohol. Polisen tog uppgifter för en anmälan om stöld genom inbrott. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

RELATERADE ARTIKLAR

Idag har Tåkernfonden delat ut och Tåkernpriset 2020 går till Urban Ekstam. Prissumman är...
Krisledningen är aktiverad inom förvaltningen Leanlink, som bedriver kommunal äldreomsorg och hemtjänst i Linköpings...
Nu på lördag börjar älgjakten i Östergötland och den fortsätter ända fram till 31...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätta regnskurar
12.6 ° C
13 °
11 °
76 %
9.8kmh
40 %
tor
14 °
fre
14 °
lör
14 °
sön
14 °
mån
13 °