12.7 C
Linköping
måndag, oktober 3, 2022

Traditionell skolavslutning i trygghetens tecken

I år blir det en traditionell skolavslutning för grundskolan efter två års uppehåll på grund av pandemin. I samband med sommaravslutningen på torsdag jobbar kommunen med trygghetsfrämjande närvaro på olika platser i Linköping.

Områdesteamen med fältare och brottsförebyggande brobyggare, som har i uppdrag att öka tryggheten i Linköping, rör sig på stan och i olika bostadsområden hela dygnet. På skolavslutningen finns de även i ett tält på Stora torget mellan kl 18 och 01.

– Fokus är en trygg och säker skolavslutning. Det trygghetsskapande arbetet under dagen, kvällen och natten sker i nära samarbete mellan kommunen, Polisen, väktare, ordningsvakter och civilsamhället där bland andra Frivilliga resursgruppen (FRG) ingår, säger Anders Fernemark, säkerhetschef i Linköping på kommunens hemsida.

RELATERADE ARTIKLAR

Arbetet med länets koldioxidbudget, energi- och klimatstrategi är nu klar. Arbetet leds av...
Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 50-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person...
Saab har fått ett supportkontrakt för Gripen C/D i Sydafrika gällande service och underhåll....

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
12.7 ° C
13.3 °
12.2 °
79 %
4.6kmh
75 %
mån
12 °
tis
15 °
ons
15 °
tor
15 °
fre
14 °