23.9 C
Linköping
fredag, juni 24, 2022

Gröna Påsen roade på Stora torget – Firade tio års jubileum

Gröna Påsen firade sitt tioårs jubileum med att utse sorteringshjältar på en uppbyggd scen på Stora torget. Evenemanget på Stora torget under fredagen riktade sig till elever i Linköping mellan fem och nio år.

Idag ville Tekniska verken ville uppmärksamma Gröna Påsen med ett festligt tillfälle med utbildning och skoj ägnat åt framtidens sorteringshjältar, det vill säga barnen.

Gröna Påsens pedagogik
På scenen stod Gröna påsen själv redo att ta emot eleverna och under dagen kunde både barn och pedagoger få med sig kunskap om avfallssortering. Linköpingsborna har använt Gröna påsen i 10 år för att matrester ska bli biogas och biogödsel.  

– Vi vill verkligen uppmuntra hushållen till att fortsätta den viktiga sorteringen av matavfallet så att vi kan ta hand om det. Barn gör ofta som vuxna gör, men barn kan också lära vuxna bra saker. Därför riktar vi oss till barnen nu när Gröna påsen fyller 10 år, säger Linda Genander, avfallsutvecklare på Tekniska verken i Linköping i ett pressmeddelande.

RELATERADE ARTIKLAR

I sjukvården behövs i genomsnitt en blodpåse i minuten, även under semestertider. Eftersom blod...
Polisen i Östergötland har hanterat cirka 80 ärenden under kvällen och natten. Polispatrullerna har...
En stor vit kupol reser sig i skogen invid Hangaren i Ryd. Det är...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
14FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
23.9 ° C
24.2 °
19.7 °
57 %
4.1kmh
3 %
fre
22 °
lör
31 °
sön
30 °
mån
29 °
tis
28 °