13.1 C
Linköping
måndag, september 26, 2022

Gröna Påsen roade på Stora torget – Firade tio års jubileum

Gröna Påsen firade sitt tioårs jubileum med att utse sorteringshjältar på en uppbyggd scen på Stora torget. Evenemanget på Stora torget under fredagen riktade sig till elever i Linköping mellan fem och nio år.

Idag ville Tekniska verken ville uppmärksamma Gröna Påsen med ett festligt tillfälle med utbildning och skoj ägnat åt framtidens sorteringshjältar, det vill säga barnen.

Gröna Påsens pedagogik
På scenen stod Gröna påsen själv redo att ta emot eleverna och under dagen kunde både barn och pedagoger få med sig kunskap om avfallssortering. Linköpingsborna har använt Gröna påsen i 10 år för att matrester ska bli biogas och biogödsel.  

– Vi vill verkligen uppmuntra hushållen till att fortsätta den viktiga sorteringen av matavfallet så att vi kan ta hand om det. Barn gör ofta som vuxna gör, men barn kan också lära vuxna bra saker. Därför riktar vi oss till barnen nu när Gröna påsen fyller 10 år, säger Linda Genander, avfallsutvecklare på Tekniska verken i Linköping i ett pressmeddelande.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22 00-07 00 hanterat ett 60-tal ärenden som rör Östergötlands län....
Polis larmades igår 16 31 till Dunderbacken i Finspång med anledning av att en...
I landsbygderna i Finspång och Mjölby kommer det att ske en del positiva ...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
13.1 ° C
13.9 °
13 °
76 %
3.1kmh
75 %
mån
13 °
tis
17 °
ons
14 °
tor
11 °
fre
14 °