13.1 C
Linköping
måndag, september 26, 2022

Krav från Naturvårdsverket på att minska partikelmängden på Hamngatan

I mars i år ringde klockorna för gränsvärdet för tillåtet antal partiklar i luften hade överskridits på Hamngatan. Därför kräver nu Naturvårdsverket att ett nytt åtgärdsprogram tas fram för att säkerställa att gränsvärdet inte överskrids en gång till.

Den här gången är orsaken till de ökade antalet partiklar i luften på Hamngatan i mars en ovanligt torr vårvinter, torra vägbanor med mängder av vägdamm som följd.

Klart 2024

Linköpings kommun har skickade en underrättelse till Naturvårdsverket för en tid sedan om att gränsvärdet för partiklar överskrids på Hamngatan. Nu kom svaret från Naturvårdsverket: Ett åtgärdsprogram ska tas fram.

Naturvårdsverkets åtgärdsprogram ska vara till för att miljökvalitetsnormen för partiklar, PM10, ska kunna följas i Linköpings kommun. Senast den 30 november 2024 ska åtgärdsprogrammet redovisas till Naturvårdsverket. 

– Luftkvaliteten är en mycket viktigt fråga. Vi kommer att påbörja arbetet med att ta fram åtgärdsprogrammet redan i höst för att säkerställa att partikelhalterna i luften håller sig inom gränsvärdet, säger Niklas Engström, avdelningschef på Stadsmiljöavdelningen på kommunens hemsida. 

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22 00-07 00 hanterat ett 60-tal ärenden som rör Östergötlands län....
Polis larmades igår 16 31 till Dunderbacken i Finspång med anledning av att en...
I landsbygderna i Finspång och Mjölby kommer det att ske en del positiva ...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
13.1 ° C
13.9 °
13 °
76 %
3.1kmh
75 %
mån
13 °
tis
17 °
ons
14 °
tor
11 °
fre
14 °