27.8 C
Linköping
lördag, juni 25, 2022

Krav från Naturvårdsverket på att minska partikelmängden på Hamngatan

I mars i år ringde klockorna för gränsvärdet för tillåtet antal partiklar i luften hade överskridits på Hamngatan. Därför kräver nu Naturvårdsverket att ett nytt åtgärdsprogram tas fram för att säkerställa att gränsvärdet inte överskrids en gång till.

Den här gången är orsaken till de ökade antalet partiklar i luften på Hamngatan i mars en ovanligt torr vårvinter, torra vägbanor med mängder av vägdamm som följd.

Klart 2024

Linköpings kommun har skickade en underrättelse till Naturvårdsverket för en tid sedan om att gränsvärdet för partiklar överskrids på Hamngatan. Nu kom svaret från Naturvårdsverket: Ett åtgärdsprogram ska tas fram.

Naturvårdsverkets åtgärdsprogram ska vara till för att miljökvalitetsnormen för partiklar, PM10, ska kunna följas i Linköpings kommun. Senast den 30 november 2024 ska åtgärdsprogrammet redovisas till Naturvårdsverket. 

– Luftkvaliteten är en mycket viktigt fråga. Vi kommer att påbörja arbetet med att ta fram åtgärdsprogrammet redan i höst för att säkerställa att partikelhalterna i luften håller sig inom gränsvärdet, säger Niklas Engström, avdelningschef på Stadsmiljöavdelningen på kommunens hemsida. 

RELATERADE ARTIKLAR

I sjukvården behövs i genomsnitt en blodpåse i minuten, även under semestertider. Eftersom blod...
Polisen i Östergötland har hanterat cirka 80 ärenden under kvällen och natten. Polispatrullerna har...
En stor vit kupol reser sig i skogen invid Hangaren i Ryd. Det är...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
14FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
växlande molnighet
27.8 ° C
29.4 °
27.2 °
40 %
5.7kmh
40 %
lör
30 °
sön
31 °
mån
30 °
tis
27 °
ons
26 °