13.1 C
Linköping
måndag, september 26, 2022

Polisnatten: Misshandel av en man i 80-årsåldern

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 55 ärenden mellan klockan 22 00 och 06 00. Ingen har gripits. Händelser i urval:

Det kom larm 00.32 om pågående inbrott på ett företag i Norsholm, Norrköpings kommun. En ruta var krossad och en person syntes på en övervakningskamera. Polis kom dit, även med hundpatrull, och sökte av platsen men utan att hitta någon misstänkt. Det är oklart vad som eventuellt kan vara stulet. Polisen höll förhör med personal på företag och tog uppgifter för en anmälan om stöld genom inbrott.

Våldsam man i Lambohov

Klockan 03.01 larmades polis larmades till Lambohov, Linköping. Polis kom dit med flera patruller. En våldsam man ska ha misshandlat två andra män, dels en taxichaufför i 45-årsåldern, och dels en man i 80-årsåldern. Den misstänkte är i 45-årsåldern. Han har en relation till den äldre mannen. Den misstänkte gjorde kraftigt motstånd vid polisens ingripande och det behövdes OC-sprej och handfängsel för att få kontroll på honom. Han omhändertogs för tillnyktring, ej gripen, och är misstänkt för misshandel i två fall, våldsamt motstånd, hot mot tjänsteman, samt våld mot tjänsteman. Hotet mot tjänsteman är mot taxichauffören. Ingen av de drabbade ska ha varit allvarligt skadad, men polisen skjutsade den äldre mannen till sjukhus för kontroll.

Rökfyllt i Motala

Det kom larm 03.54 om rökutveckling i en lägenhet i Motala. Både ambulans, räddningstjänst och polis kom dit. Det var rökfyllt i lägenheten och en brand hade uppstått vid spisen, som släcktes. Kvinnan togs med till sjukhus för kontroll. Polisen misstänker att branden har startat på grund av oaktsamhet och skrev en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22 00-07 00 hanterat ett 60-tal ärenden som rör Östergötlands län....
Polis larmades igår 16 31 till Dunderbacken i Finspång med anledning av att en...
I landsbygderna i Finspång och Mjölby kommer det att ske en del positiva ...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
13.1 ° C
13.9 °
13 °
76 %
3.1kmh
75 %
mån
13 °
tis
17 °
ons
14 °
tor
11 °
fre
14 °