-0.2 C
Linköping
tisdag, mars 19, 2024

Polisnatten: Misshandel av en man i 80-årsåldern

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 55 ärenden mellan klockan 22 00 och 06 00. Ingen har gripits. Händelser i urval:

Det kom larm 00.32 om pågående inbrott på ett företag i Norsholm, Norrköpings kommun. En ruta var krossad och en person syntes på en övervakningskamera. Polis kom dit, även med hundpatrull, och sökte av platsen men utan att hitta någon misstänkt. Det är oklart vad som eventuellt kan vara stulet. Polisen höll förhör med personal på företag och tog uppgifter för en anmälan om stöld genom inbrott.

Våldsam man i Lambohov

Klockan 03.01 larmades polis larmades till Lambohov, Linköping. Polis kom dit med flera patruller. En våldsam man ska ha misshandlat två andra män, dels en taxichaufför i 45-årsåldern, och dels en man i 80-årsåldern. Den misstänkte är i 45-årsåldern. Han har en relation till den äldre mannen. Den misstänkte gjorde kraftigt motstånd vid polisens ingripande och det behövdes OC-sprej och handfängsel för att få kontroll på honom. Han omhändertogs för tillnyktring, ej gripen, och är misstänkt för misshandel i två fall, våldsamt motstånd, hot mot tjänsteman, samt våld mot tjänsteman. Hotet mot tjänsteman är mot taxichauffören. Ingen av de drabbade ska ha varit allvarligt skadad, men polisen skjutsade den äldre mannen till sjukhus för kontroll.

Rökfyllt i Motala

Det kom larm 03.54 om rökutveckling i en lägenhet i Motala. Både ambulans, räddningstjänst och polis kom dit. Det var rökfyllt i lägenheten och en brand hade uppstått vid spisen, som släcktes. Kvinnan togs med till sjukhus för kontroll. Polisen misstänker att branden har startat på grund av oaktsamhet och skrev en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisen i Östergötlands län har under natten hanterat ett 45-tal ärenden. Inga större händelser...
Under flera veckor har Tjustbanan mellan Linköping och Västervik varit avstängd på grund av...
Polisens regionledningscentral har hanterat ett 60-tal ärenden som rör Östergötlands län. Husvagnsbrand i Hageby Kockan 04:35...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
-0.2 ° C
3.2 °
-1.3 °
81 %
2.6kmh
0 %
tis
6 °
ons
6 °
tor
8 °
fre
7 °
lör
8 °