13.1 C
Linköping
måndag, september 26, 2022

Saab får en beställning från USA – Värde 160 miljoner

Saab har fått ett kontrakt från U.S. Army för granatgeväret Carl-Gustaf® M4. Beställningen omfattar leveranser av vapen till den amerikanska armén och den amerikanska marinkåren. Beställningen har ett värde på cirka 160 miljoner kronor.

Leveranserna kommer fortsätta stötta den amerikanska arméns och marinkår i sitt pågående arbete. Sedan lanseringen 2014 har femton länder köpt Carl-Gustaf M4.

– Vi är glada att USA ännu en gång väljer Carl-Gustaf. Leveranserna i denna beställning kommer öka kundens effektivitet och taktiska flexibilitet, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics i ett pressmeddelande. 

Med sin lätta vikt och mångsidighet ökar Carl-Gustaf M4 användarens taktiska flexibilitet och ger soldaterna förmågan att hantera alla typer av situationer. Carl-Gustaf M4 uppfyller framtida krav för avancerade sikten och är förberedd för framtida ammunitionstyper, vilket ger användaren en tekniskt avancerad lösning.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22 00-07 00 hanterat ett 60-tal ärenden som rör Östergötlands län....
Polis larmades igår 16 31 till Dunderbacken i Finspång med anledning av att en...
I landsbygderna i Finspång och Mjölby kommer det att ske en del positiva ...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
13.1 ° C
13.9 °
13 °
76 %
3.1kmh
75 %
mån
13 °
tis
17 °
ons
14 °
tor
11 °
fre
14 °