27.8 C
Linköping
lördag, juni 25, 2022

Saab får en beställning från USA – Värde 160 miljoner

Saab har fått ett kontrakt från U.S. Army för granatgeväret Carl-Gustaf® M4. Beställningen omfattar leveranser av vapen till den amerikanska armén och den amerikanska marinkåren. Beställningen har ett värde på cirka 160 miljoner kronor.

Leveranserna kommer fortsätta stötta den amerikanska arméns och marinkår i sitt pågående arbete. Sedan lanseringen 2014 har femton länder köpt Carl-Gustaf M4.

– Vi är glada att USA ännu en gång väljer Carl-Gustaf. Leveranserna i denna beställning kommer öka kundens effektivitet och taktiska flexibilitet, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics i ett pressmeddelande. 

Med sin lätta vikt och mångsidighet ökar Carl-Gustaf M4 användarens taktiska flexibilitet och ger soldaterna förmågan att hantera alla typer av situationer. Carl-Gustaf M4 uppfyller framtida krav för avancerade sikten och är förberedd för framtida ammunitionstyper, vilket ger användaren en tekniskt avancerad lösning.

RELATERADE ARTIKLAR

I sjukvården behövs i genomsnitt en blodpåse i minuten, även under semestertider. Eftersom blod...
Polisen i Östergötland har hanterat cirka 80 ärenden under kvällen och natten. Polispatrullerna har...
En stor vit kupol reser sig i skogen invid Hangaren i Ryd. Det är...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
14FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
växlande molnighet
27.8 ° C
29.4 °
27.2 °
40 %
5.7kmh
40 %
lör
30 °
sön
31 °
mån
30 °
tis
27 °
ons
26 °