30.2 C
Linköping
lördag, juni 25, 2022

Cirka 2 000 trasiga lampor ska bytas ut under sommaren

Idag börjar det årliga underhållsarbetet med att inspektera Linköpings cirka 45 000 utomhusarmaturer för att bibehålla en ljus stad på kvällen och natten. Inspektionen pågår löpande hela sommaren och utomhusbelysningen kommer vara tänd dagtid i det området som inspektionen sker.

Rapportera trasiga lampor

Tekniska verken byter årligen ut cirka 500 armaturer till nya LED-armaturer i syfte att energieffektivisera Linköpings belysning. Ungefär 2 000 trasiga lampor åtgärdas per år, omkring 75 procent av de trasiga lamporna.

– Fungerande utomhusbelysning är en grundläggande trygghets- och säkerhetsfråga för alla som bor och rör sig i vår stad. Under inspektionen letar vi efter felaktigheter som exempelvis armaturer som inte fungerar, lutande stolpar, trasiga kupor, rost, trasiga fundament, skymmande vegetation mm. Våra montörer genomför nödvändiga åtgärder för att säkerställa god funktionalitet av anläggningen i samband med inspektionen, säger Amir Cano som är belysningschef på Tekniska verken Nät på kommunens hemsida och fortsätter.

– Även om vi gör den här inspektionen så är det väldigt många punkter som vi ska gå igenom och det är därför jättebra när vi får in felanmälningar på lamporna längs gator, vägar, gångbanor, cykelvägar, tunnlar och parker. Då kan vi agera och laga den viktiga belysningen snabbare säger Amir Cano.

För akuta fel som innebär fara för person eller egendom, ring Tekniska verkens driftcentral dygnet runt på telefonnummer 013-20 80 20.

RELATERADE ARTIKLAR

I sjukvården behövs i genomsnitt en blodpåse i minuten, även under semestertider. Eftersom blod...
Polisen i Östergötland har hanterat cirka 80 ärenden under kvällen och natten. Polispatrullerna har...
En stor vit kupol reser sig i skogen invid Hangaren i Ryd. Det är...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
14FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt molnighet
30.2 ° C
30.3 °
27.7 °
35 %
4.6kmh
20 %
lör
30 °
sön
30 °
mån
30 °
tis
30 °
ons
27 °