12.7 C
Linköping
måndag, oktober 3, 2022

Kabelbyte på Söderleden leder till avstängt körfält mellan Berga centrum och stora Coop Ekkällan

Kommunen har stängt av ett körfält för trafik på Söderleden. Gatan blir därför under enkelriktad under perioden april fram till och med 22 maj 2022.

Avstängningen sträcker sig från rondellen vid stora Coop i Ekkällan och fram till Berga centrum och den beror på att Tekniska verken arbetar med att byta kablar, för att förbättra ledningarna som ligger under mark och förstärka kapaciteten till området. 

Välj en annan väg

Det är enbart möjligt att färdas i västlig riktning på Söderleden förbi arbetsplatsen, alltså från Berga centrum mot Haningeleden. Trafikanter ombeds välja annan väg om möjligt för att minska trafikpåverkan. Fordon kommer att ledas om via Ålerydsvägen under resterande tid av arbetet som beräknas vara klart i maj 2022. 

– Vi är medvetna om att detta inte är en uppskattad lösning, men det är den bästa för att säkerhetsställa trafiksäkerheten i området, säger Johan Engström, trafikingenjör på Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen i ett uttalande på kommunens hemsida. 

RELATERADE ARTIKLAR

Arbetet med länets koldioxidbudget, energi- och klimatstrategi är nu klar. Arbetet leds av...
Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 50-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person...
Saab har fått ett supportkontrakt för Gripen C/D i Sydafrika gällande service och underhåll....

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
12.7 ° C
13.3 °
12.2 °
79 %
4.6kmh
75 %
mån
12 °
tis
15 °
ons
15 °
tor
15 °
fre
14 °