12.7 C
Linköping
måndag, oktober 3, 2022

Polisnatten: Inbrott och Stulen bil

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 06:00 hanterat ett 55-tal ärenden som rör Östergötlands län.

Två personer har gripits. Tre personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

Stulen bil upphittad i Linköping

På en hyrd parkeringsplats i Ryd upptäcktes en stulen bil. Enligt inringare hade bilen nyligen körts dit. Polisen åkte till platsen och undersökte bilen samt spårade med hund i närområdet utan att finna någon misstänkt person.

Två personer hade satt sig i bilen och polispatrullen kunde åka fram för att kontrollera personerna. Det visade sig vara en man och en kvinna i 30-årsåldern som hade tillgång till en nyckel som bilen kunde startas med. Polisen kontaktade ägaren till den stulna bilen och körde den till polisstationen. De är nu gripna misstänkta för tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Staket uppklippt i Arkösund

Polisen kallades till Jonsberg i Arkösund. En väktare med hund hade konstaterat ett inbrott men området var för stort att genomsöka ensam. Ett staket och en fönsterruta var trasiga. Det är ännu oklart vad som tillgripits. Det fanns bilspår på platsen som kan sättas i samband med brottet.

RELATERADE ARTIKLAR

Arbetet med länets koldioxidbudget, energi- och klimatstrategi är nu klar. Arbetet leds av...
Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 50-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person...
Saab har fått ett supportkontrakt för Gripen C/D i Sydafrika gällande service och underhåll....

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
12.7 ° C
13.3 °
12.2 °
79 %
4.6kmh
75 %
mån
12 °
tis
15 °
ons
15 °
tor
15 °
fre
14 °