20.9 C
Linköping
torsdag, juni 8, 2023

Länsstyrelsens digitala naturvandringar är populära

Förra året var det många som besökte annat skyddad natur. När restriktionerna stängde ned delar av samhället så var naturen fortfarande tillgänglig.

Intresset var även stort för utbildningen “naturkunnig.se 2021 över 1200 deltagare anmälde sig under första året.

Naturkunnig.se är en grundläggande digital utbildning om den svenska naturen och i år erbjuds även guidade turer. 

Inställda guidningar

Utbildningen, som är i tre delar, består av grundkurser, fördjupningskurser och nu i år även fältkurser med guide. Redan ifjol skulle deltagarna erbjudits naturguidningar men på grund av restriktioner med anledning av coronapandemin blev merparten inställda.

– Genom att ge deltagarna grundläggande kunskaper om den svenska naturen vill vi skapa ett intresse och engagemang som i sin tur ska leda till att de väljer att bli så kallade naturobservatörer och engagera sig i myndighetsdrivna program och aktiviteter som övervakar djur och växter enligt utprovad metodik, säger projektledaren Nicklas Jansson, biolog vid Länsstyrelsen Östergötland i ett pressmeddelande.

Internetbaserad

Naturkunnig.se är en internetbaserad utbildning för att utbilda och entusiasmera allmänheten att intressera sig för naturen. Varje del avslutas med ett antal frågor vilket ger även den redan naturkunnige möjlighet att testa sina kunskaper. Kursen ger en bra bas för att bli övervakare av ett antal djur- och växtgrupper som idag följs av bland annat länsstyrelsen.

Naturkunnig.se är ett samarbetsprojekt mellan Länsstyrelsen i Östergötland-, Örebro, Västra Götaland, Jönköping och Kronobergs län samt Naturvårdsverket, Artdatabanken, Naturens Kalender och SLU.

RELATERADE ARTIKLAR

Narkotika -och grovt vapenbrott En man gripen 01.27 för narkotikabrott på en adress i Linköping....
Idag på morgonen vid åtta tiden körde en buss i diket på riksväg 35...
Chefstränare Andrée Jeglertz lämnar LFC efter två och ett halvt år. Jeglertz går nu...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
20.9 ° C
22.8 °
20.2 °
45 %
4.1kmh
0 %
tor
26 °
fre
19 °
lör
21 °
sön
23 °
mån
25 °