9 C
Linköping
söndag, oktober 2, 2022

Måndagsrörelsen samlades igen till stöd för Ukrainas befolkning

Rysslands krigshandlingar- och invasion i Ukraina pågår i full skala. Det som ryska politiker kallar för operation är inget annat än en reguljär våldtäkt med mängder av avskyvärda krigsbrott i ett land i Europa.

Timme för timme kan vi i realtid följa ryssarna övergrepp mot en befolkning i ett demokratiskt land. Runt om i hela världen har solidaritetsaktioner och stödprojekt startat till förmån för Ukraina. I Sverige har en rad solidaritets- aktiviteter och manifestationer samt inte minst privata stödinitiativ startat i många städer. I Linköping pågår sedan drygt tre veckor tillbaka regelbundna manifestationer på Stora Torget varje måndag.

Tsar Putin utövar terrorism

Måndagsrörelsen samlades igår på Stora torget för tredje gången i Linköping. De återkommande manifestationerna samlar ett par trehundra deltagare varje måndag.

Marcus Ljungqvist var en av initiativtagarna till att dra igång rörelsen även i Linköping.

– Jag kände väl till Måndagsrörelsen som bildades till stöd för de Baltiska länderna och har varit med där många gånger. Men jag kunde inte åka till Stockholm varje måndag så jag tog initiativet till att starta manifestationen i Linköping

Marcus Ljungqvist tog initiativet till att starta Måndagsrörelsen i Linköping. Foto: Tommy Pettersson

Måndagsrörelsen kommer att fortsätta att samlas på måndagar till dess att Putin ger sig.

– Det gäller att var ihärdig. Jag tror att vi alla kan känna den oerhörda frustration och skräck inför det som pågår i Ukraina idag. Det är ett folkmord som Ryssland startat. De bombar barnsjukhus och ställen där civila söker skydd. Det är bara mördare som gör så.

RELATERADE ARTIKLAR

Den 1 oktober inrättas sex nya civilområden i Sverige, varav Östergötlands län ingår i det...
Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 80-tal ärenden som...
Hälso- och sjukvårdsnämnden har i veckan fattat beslut och avsatt resurser för att Region...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt regn
9 ° C
9.7 °
8.7 °
94 %
2.6kmh
75 %
sön
10 °
mån
13 °
tis
15 °
ons
17 °
tor
15 °