22.4 C
Linköping
lördag, augusti 13, 2022

Två miljoner till idrott och kultur

Nu ger Linköpings kommun två miljoner kronor till kulturen och idrotten. Pengarna är till för att mildra de ekonomiska konsekvenserna som spridningen av covid-19 orsakat och för att underlätta en återstart av verksamheten när situationen tillåter.

Sedan coronapandemin startade har ett flertal åtgärder för att begränsa smittspridningen i samhället kraftigt begränsat flera föreningars möjligheter att bedriva verksamhet. Föreningslivet har drabbats hårt när bland annat aktiviteter, arrangemang och produktioner har ställts in, ofta med kort varsel skriver kommunen på sin hemsida.

Tillfälligt och riktat stöd

För att stödja de föreningar som är verksamma inom kultur- och idrottsområdet vars situation påtagligt påverkats och fortsätter påverkas av coronapandemin har kultur- och fritidsnämnden beslutat om ett nytt tillfälligt stöd till kultur- och idrottsområdet i Linköping.

– Genom detta riktade stöd vill vi fortsatt främja verksamhet och synliggöra dessa aktörer för deras insatser till Linköpings kultur- och idrottsliv under pågående pandemi, säger Gustaf Appelberg (L), ordförande kultur- och fritidsnämnden.

RELATERADE ARTIKLAR

Under morgonen fick polisen in samtal om en skadad person utomhus i Mjölby. Försök...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 70-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person har...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 80-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits....

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
22.4 ° C
24.2 °
17.7 °
56 %
3.6kmh
62 %
lör
22 °
sön
30 °
mån
30 °
tis
27 °
ons
29 °