-0.5 C
Linköping
söndag, mars 26, 2023

Två miljoner till idrott och kultur

Nu ger Linköpings kommun två miljoner kronor till kulturen och idrotten. Pengarna är till för att mildra de ekonomiska konsekvenserna som spridningen av covid-19 orsakat och för att underlätta en återstart av verksamheten när situationen tillåter.

Sedan coronapandemin startade har ett flertal åtgärder för att begränsa smittspridningen i samhället kraftigt begränsat flera föreningars möjligheter att bedriva verksamhet. Föreningslivet har drabbats hårt när bland annat aktiviteter, arrangemang och produktioner har ställts in, ofta med kort varsel skriver kommunen på sin hemsida.

Tillfälligt och riktat stöd

För att stödja de föreningar som är verksamma inom kultur- och idrottsområdet vars situation påtagligt påverkats och fortsätter påverkas av coronapandemin har kultur- och fritidsnämnden beslutat om ett nytt tillfälligt stöd till kultur- och idrottsområdet i Linköping.

– Genom detta riktade stöd vill vi fortsatt främja verksamhet och synliggöra dessa aktörer för deras insatser till Linköpings kultur- och idrottsliv under pågående pandemi, säger Gustaf Appelberg (L), ordförande kultur- och fritidsnämnden.

RELATERADE ARTIKLAR

Earth Hour 2023

Igår klockan 20 30 till 21 30 inträffade Earth hour 2023 och precis som...
Natten till torsdagen slutade trygghetslarmen hos kommunens hemtjänsttagare att fungera. Problemen berodde på en...
Man häktad misstänkt för mord på kvinna. En man i 20-årsåldern har i dag...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt snöfall
-0.5 ° C
0.5 °
-0.8 °
83 %
4.6kmh
100 %
sön
0 °
mån
-1 °
tis
2 °
ons
2 °
tor
0 °