-0.7 C
Linköping
fredag, mars 1, 2024

Två miljoner till idrott och kultur

Nu ger Linköpings kommun två miljoner kronor till kulturen och idrotten. Pengarna är till för att mildra de ekonomiska konsekvenserna som spridningen av covid-19 orsakat och för att underlätta en återstart av verksamheten när situationen tillåter.

Sedan coronapandemin startade har ett flertal åtgärder för att begränsa smittspridningen i samhället kraftigt begränsat flera föreningars möjligheter att bedriva verksamhet. Föreningslivet har drabbats hårt när bland annat aktiviteter, arrangemang och produktioner har ställts in, ofta med kort varsel skriver kommunen på sin hemsida.

Tillfälligt och riktat stöd

För att stödja de föreningar som är verksamma inom kultur- och idrottsområdet vars situation påtagligt påverkats och fortsätter påverkas av coronapandemin har kultur- och fritidsnämnden beslutat om ett nytt tillfälligt stöd till kultur- och idrottsområdet i Linköping.

– Genom detta riktade stöd vill vi fortsatt främja verksamhet och synliggöra dessa aktörer för deras insatser till Linköpings kultur- och idrottsliv under pågående pandemi, säger Gustaf Appelberg (L), ordförande kultur- och fritidsnämnden.

RELATERADE ARTIKLAR

Hälso- och sjukvårdsnämnden beslutade i veckan att avgifter för viss vaccination mot covid-19. Den 1...
Regeringen har idag utsett Juno Blom till ny barnombudsman och samtidigt chef för Barnombudsmannen. Juno...
Hele 84 procent uppger att de har tillgång till den sjukvård de behöver. 61...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
-0.7 ° C
-0 °
-1 °
96 %
5.7kmh
100 %
fre
7 °
lör
6 °
sön
6 °
mån
6 °
tis
5 °