-0.1 C
Linköping
onsdag, december 8, 2021

Nu avgörs framtiden för Tinnis badsjö

Oenigheten i Linköping kring hur ”Tinnisområdet” ska se ut i framtiden har varit grundmurad och långvarig. Oenigheten har främst gällt huruvida det ska finnas en badsjö kvar i området och hur stor den ska vara.

Igår fattade kommunstyrelsen beslut om att en konstgjord badsjö ska byggas på Tinnisområdet. Beslutet är i linje med beredningsgruppens förslag skriver kommunen på sin hemsida.

Ett slutligt beslut är det kommunfullmäktige som ska fatta och det de göra den 23 november.

Politisk beredningsgrupp maximerar en badanläggning

En politisk beredningsgrupp fick i våras ett uppdrag att titta närmare på tre alternativa lösningar för Tinnisområdet. Den 30 september fattade en enig beredningsgrupp beslut om att ställa sig bakom förslag 1, som är en park med maximerad badanläggning och nu har kommunstyrelsen ställt sig bakom gruppens ställningstagande.

– Allians för Linköping har haft en tydlig ambition med att hitta en bred politisk majoritet kring Tinnis framtid, därför är jag glad att kommunstyrelsen i bred enighet har ställt sig bakom inriktningsbeslutet att det även fortsättningsvis kommer att finnas en badsjö på Tinnisområdet. Jag ser fram emot det fortsatta arbetet där detaljerna för området kommer arbetas fram för att skapa ett område med maximal attraktivitet som finns till för alla Linköpingsbor, säger Niklas Borg (M) på hemsidan. kommunstyrelsens ordförande.

Även den socialdemokratiska gruppen i samhällsbyggnadsnämnden ställer sig bakom förslag 1.

– Vi tycker att det är positivt att beredningsgruppen har ställt sig bakom förslaget om en badsjö och att den ska vara så stor som möjligt. Vi ser fram mot Tinnis som en framtida mötesplats som är avgiftsfri och tillgänglig för alla, säger Mari Hultgren (S), kommunalråd och vice ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Nostalgi eller inte? Frågan om Tinnis framtida utseende är onekligen en het kommunpolitisk fråga. Foto: Tommy Pettersson

Är alla nöjda?

Samhällsbyggnadsnämnden kommer att få i uppdrag att arbeta vidare med områdets utformning. I det arbetet ska det läggas särskild vikt vid trygghet och tillgänglighet, för att området ska bli så bra och attraktivt som möjligt för Linköpingsborna.

Frågan är nu om alla Tinnerbäckbadets vänner, och för den skull om det finns några Tinnerbäcksbadets ovänner, nöjer sig med linje 1 ”Maximerad badsjö”. Vad tycker de som ligger bakom Tinnis.nu och Linje 4?

Fakta om förslag 1: badanläggning med maximerad vattenyta 

  • En större badanläggning med en yta på cirka 5500 kvm. 
  • Runt badanläggningen finns en park med en bäck dragen längs badanläggningens södra sida mot den nya simhallen. Bäckens utformning gör det möjligt för parken att hantera stora vattenhöjningar vid skyfall och större regnmängder. 
  • Byggkostnad: 380 miljoner (plus/minus 80 miljoner, det vill säga mellan 300 och 460 miljoner kronor).

RELATERADE ARTIKLAR

Kommunstyrelsen i Linköping beslutar nu med största sannolikhet att avveckla Linbike vid sitt sammanträde...
Igår kväll fick polisen ett samtal om bedrägeri riktat mot en äldre kvinna i...
Region Östergötland erbjuder nu en tredje vaccindos mot covid-19 till personer från 60 till...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
14FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
-0.1 ° C
0.7 °
-1.4 °
82 %
3.6kmh
90 %
ons
-0 °
tor
0 °
fre
2 °
lör
2 °
sön
1 °