0.4 C
Linköping
fredag, mars 1, 2024

På fredag möts landets Liberaler i Konsert & Kongress

Fredag den 19 november bänkar sig 178 Liberaler, plus tre från ungdomsförbundet och två från Liberala kvinnor, i Linköping Konsert & Kongress lokaler. Liberalerna (L) håller landsmöte där ombud från partiets förbund och ungdomsförbund och kvinnoförbund ska bestämma partiets politik och välja en ny partistyrelse.

Östergötland representeras av sju ombud varav två av dessa är från Linköping; Åsa Wennergren, kommunalråd och Gustaf Appelberg kultur o fritidsnämndens ordförande i Linköping.

Nystart för Liberalerna ska förhandlas

Linköpingsliberalerna är värdar för Landsmötet och det är en viktigt möte inte bara för partimedlemmar i Linköping utan för hela partiet. Liberalerna har låga opinionssiffror och riskerar därför att åka ur riksdagen vid nästa år val om de inte klarar av att nå över fyra procents spärren.

Huvuddokument som ska förhandlas och klubbas heter “Ny start för Sverige”. Till detta finns det naturligtvis en mängd motioner från medlemmarna.

Viktigt möte för Liberalerna

Vid fredagens inledande förhandlingar ska den sittande styrelsen beviljas ansvarsfrihet och senare på kvällen ska Liberalerna välja en partiledare. Valberedningen har föreslaget Nyamko Sabuni till posten som partiordförande och Johan Pehrsson till förste vice ordförande. Fortsättningsvis av sker styrelsevalet sedan på söndag då landsmöte också avslutas.

Efter en öppen och transparent process med tre kompetenta kandidater nominerade Liberalernas valberedning i somras Nyamko Sabuni till ny partiledare.

– Valberedningen anser att Nyamko Sabuni har det stöd och de kvalifikationer som krävs för att lyfta och skapa ny kraft inom vårt parti. Hon är kompetent, politiskt erfaren men har samtidigt också kunskap av hur näringslivet fungerar, en viktig egenskap för en liberal ledare. Med Nyamko får Liberalerna en ledare med ett tydligt ledarskap och politiskt mod. Valberedningen föreslår därför att landsmötet till ny partiledare för Liberalerna väljer Nyamko Sabuni, säger Olle Schmidt, ordförande i Liberalernas valberedning i ett pressuttalande. 

RELATERADE ARTIKLAR

Hälso- och sjukvårdsnämnden beslutade i veckan att avgifter för viss vaccination mot covid-19. Den 1...
Regeringen har idag utsett Juno Blom till ny barnombudsman och samtidigt chef för Barnombudsmannen. Juno...
Hele 84 procent uppger att de har tillgång till den sjukvård de behöver. 61...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt molnighet
0.4 ° C
1 °
-0.6 °
91 %
4.1kmh
20 %
fre
7 °
lör
6 °
sön
6 °
mån
6 °
tis
3 °