-0.1 C
Linköping
onsdag, december 8, 2021

Över 65 år – Dags för dos tre

Nu ändras tidsintervallet mellan dos två och dos tre ändras till fem månader istället för sex månader som det var tidigare. Det är Folkhälsomyndigheten som har beslutat att ändra tidsintervallet mellan andra och tredje dosen av vaccin mot covid-19 till fem månader skriver Region Östergötland på sin hemsida.

Rekommendationen från Folkhälsomyndigheten gäller personer som är 65 år eller äldre.

Boka tid

Region Östergötland följer den nya rekommendationen om dosintervall. Brev med information om hur man bokar tid och hur vaccinationen går till kommer att skickas ut till alla som är över 65 år och fick dos två för minst fem månader sedan. Det rör sig för närvarande om totalt 30 000 personer.

– När du fått brevet är du som berörs av rekommendationerna välkommen att boka tid eller komma på någon av våra drop in. Om du inte hittar en tid direkt, titta igen nästa dag då nya tider läggs ut löpande, säger Kerstin Jonsson, vaccinationssamordnare i Region Östergötland i uttalandet på hemsidan.

Förstärkt skydd

Det rekommenderade tidsintervallet mellan dos två och dos tre av vaccin mot covid-19 för personer över 65 år var tidigare sex månader. Rekommendationen ändras nu till fem månader för den gruppen. Syftet med det justerade tidsintervallet är att fler personer snabbt ska få ett förstärkt skydd mot sjukdomen i ett läge där smittspridningen väntas att öka de närmaste månaderna.

RELATERADE ARTIKLAR

Kommunstyrelsen i Linköping beslutar nu med största sannolikhet att avveckla Linbike vid sitt sammanträde...
Igår kväll fick polisen ett samtal om bedrägeri riktat mot en äldre kvinna i...
Region Östergötland erbjuder nu en tredje vaccindos mot covid-19 till personer från 60 till...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
14FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
-0.1 ° C
0.7 °
-1.4 °
82 %
3.6kmh
90 %
ons
-0 °
tor
0 °
fre
2 °
lör
2 °
sön
1 °