-1 C
Linköping
onsdag, december 8, 2021

Bonfire festival på Stångebrofältet nästa år

Idag blev det att världsartisten Martin Garrix blir huvudnummer på den nya festivalen Bonfire som kommer att gå av stapeln på Stångebrofältet i Linköping i september 2022. Garrix får gott sällskap av Sveriges popdrottning Veronica Maggio.

Bakom festivalen står Homerun Festivals som också driver festivalerna Brännbollsyran och Bayside Festival. Bonfire är en urban cityfestival med fokus på EDM, Hip-Hop och Pop.

Sätter Linköping på kartan

Det är en cityfestival med ett tema kopplat till eld och höst inspirerad av Outsidelands i San Fransisco som ska sätta Linköping på kartan festivalmässigt. Festivalens primära målgrupp är studenter och en ung urban publik som stärker Linköpings profil som studentstad ytterligare skriver Linköpings kommun på sin hemsida.

Festivalen kommer att bjuda på akter av hög svensk standard och internationell nivå. Ambitionen är att locka 20 000 dagbesökare till Linköping första året och att festivalen ska bli årligt återkommande.

– Bonfire ligger väl i linje med Linköpings ambitioner på evenemangs- och besöksnäringsområdet. En festival i den här klassen stärker vår profil som studentstad ytterligare och gör staden attraktiv för våra invånare. Dessutom är det positivt för besöksnäringen som haft det tufft under pandemin, säger Niklas Borg (M), kommunstyrelsens ordförande i Linköping. 

Välkommet tillskott

– Bonfire är ett mycket välkommen tillskott i Linköpings musik- och evenemangsutbud. Vi har fört diskussioner med Homerun Festivals sedan långt före pandemin. De är en seriös aktör med bra track record och jag är övertygad om att de kommer att leverera en festival i toppklass. Det visar inte minst bokningen av Martin Garrix, säger Anders Thorén, chef för möten och evenemang på Visit Linköping & Co, som kommer att ha en aktiv del i genomförandet av festivalen på hemsidan. 

Kommer ännu mer

Sommaren och hösten 2022 kommer att bjuda på flera stora evenemang i Linköping. I slutet av juni genomförs SM-veckan, i augusti gör Lasse Winnerbäck sin turnéavslutning på Stångebrofältet, vecka 34 genomförs som vanligt Linköpings stadsfest, och på hösten invigs dessutom Linköpings nya simhall. Biljetterna till Bonfire Festival 2022 släpps nu på söndag på Bonfires hemsida.

RELATERADE ARTIKLAR

Kommunstyrelsen i Linköping beslutar nu med största sannolikhet att avveckla Linbike vid sitt sammanträde...
Igår kväll fick polisen ett samtal om bedrägeri riktat mot en äldre kvinna i...
Region Östergötland erbjuder nu en tredje vaccindos mot covid-19 till personer från 60 till...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
14FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
-1 ° C
0.2 °
-1.9 °
85 %
3.6kmh
75 %
ons
-1 °
tor
0 °
fre
2 °
lör
2 °
sön
1 °