0 C
Linköping
torsdag, december 9, 2021

Linköping FC förstärker inför kommande säsong

Det står nu klart att 26-åriga Nellie Karlsson kommer spela för Linköping FC kommande säsong. I och med detta är stora delar av spelartruppen klar inför kommande säsong.

Nyförvärvet Nellie Karlsson kommer senast från Växjö DFF, där hon varit viktig för Växjöförsvaret under flera år. Nellie har spelat för ungdomslandslagen i Sverige och även varit uttagen flera gånger i svenska U23-landslaget.

 Med Nellie får vi in vänsterfotad back som kan spela både mittback och ytterback. Hon ger oss ytterligare en dimension i vårt anfallsspel med sitt passningsspel som bästa egenskap men även defensiva egenskaper med bra positions- och huvudspel. Vi är väldigt glada att hon väljer att spela för LFC, det visar på att vi har en stark dragningskraft som förening, finns en tro på det vi gör och vart vi vill, säger chefstränare Andrée Jeglertz i ett pressmeddelande.

Spelat i Öster

Nellie Karlsson, född 1995, är född och uppvuxen i Växjö. Det är också där hon spelat fotboll större delen av sin karriär. Totalt har det blivit fem säsonger för Växjö DFF och innan dess två säsonger i Östers IF. 2015-2016 spelade Nellie ett par säsonger för Kristianstads DFF men då som anfallare. Nu har hon skrivit kontrakt med Linköping FC för 2 år och ser fram emot kommande säsong.

– Jag har från första början fått ett väldigt proffsigt intryck av Linköping som klubb och jag gillar LFCs sätt att spela fotboll. Jag tror att det kommer vara en bra miljö för mig att kunna ta nästa kliv i min utveckling. Det har varit ett tufft beslut men i slutändan känns Linköping som det rätta valet. Det ska bli väldigt roligt att komma igång med träningar och träffa laget i januari, avslutar Nellie Karlsson.

Tackar Loben

Flera spelare förlänger med Linköping FC, nya spelare är på väg in, samtidigt som några lämnar. Det är klart att Ronja Aronsson lämnar klubben efter att hennes kontrakt nu löper ut.

– Det har varit två fantastiska år och jag vill verkligen tacka Lejonflocken, supportrarna, sponsorer och klubben för det. Men störst tack till spelarna och Loben som jag kommer sakna så enormt, tack, säger Ronja Aronsson.

RELATERADE ARTIKLAR

Kommunstyrelsen i Linköping beslutar nu med största sannolikhet att avveckla Linbike vid sitt sammanträde...
Igår kväll fick polisen ett samtal om bedrägeri riktat mot en äldre kvinna i...
Region Östergötland erbjuder nu en tredje vaccindos mot covid-19 till personer från 60 till...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
14FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
0 ° C
0.5 °
-0.3 °
87 %
5.7kmh
90 %
tor
-0 °
fre
2 °
lör
2 °
sön
0 °
mån
-2 °