-0.1 C
Linköping
onsdag, december 8, 2021

Man sågade upp lås på Elsparkcykel

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 55 ärenden mellan klockan 22 00 och 06 00.

Klockan 01.15 Polisen fick samtal om att någon sågade sönder ett lås till en elsparkcykel med en vinkelslip. Detta var vid Banérgatan / Linggatan i Linköping. Två personer hade sedan lämnat platsen med elsparkcykeln.

Spårades via gps

Via gps kunde polisen dirigeras till den plats som tjuvarna befann sig. Vid Industrigatan anträffades en man med elsparkcykeln. Han misstänktes för stöld och ringa narkotikabrott. Han är i 30-årsåldern och togs med för provtagning. En annan man i 40-årsåldern stoppades och kontrollerades på Sveagatan i närheten. Han blev misstänkt för stöld, grovt brott mot knivlagen, förberedelse till rån, han hade maskering med sig, och ringa narkotikabrott innehav.

Fyrverkeri i Ullstämma

Klockan 06.08 fick polisen flera samtal om höga smällar i området runt Ullstämma i Linköping. Polisen åkte till platsen med flera patruller. Efter att ha pratat med flera personer och sökt runt i området kunde det konstateras att ljuden orsakats av någon form av fyrverkeri.

RELATERADE ARTIKLAR

Kommunstyrelsen i Linköping beslutar nu med största sannolikhet att avveckla Linbike vid sitt sammanträde...
Igår kväll fick polisen ett samtal om bedrägeri riktat mot en äldre kvinna i...
Region Östergötland erbjuder nu en tredje vaccindos mot covid-19 till personer från 60 till...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
14FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
-0.1 ° C
0.7 °
-1.4 °
82 %
3.6kmh
90 %
ons
-0 °
tor
0 °
fre
2 °
lör
2 °
sön
1 °