0.2 C
Linköping
torsdag, december 9, 2021

Miljonregn över konstgräsplaner

Under kultur och fritidsnämndens sammanträde i veckanr togs beslut om ekonomiskt stöd till konstgräsplaner. Nämnden beslutade att bevilja tre fotbollsföreningar bidrag på 1,2 miljoner kronor för drift och skötsel av konstgräsplaner.

Konstgräsplaner ger möjlighet till en längre säsong och ett högre nyttjande med fler timmar per år möjliga för träning och spel på respektive fotbollsplan.

Föreningsdrivet konstgräs

I Linköpings kommun finns idag tre föreningsdrivna konstgräsplaner och en fjärde är under byggnation och planeras att snart tas i drift. Att sköta en konstgräsplan är en stor sak för en förening. För att dess omfattning inte ska överskugga övriga delar i idrottsföreningarnas verksamhet har kultur- och fritidsnämnden beslutat att bevilja tre fotbollsföreningar bidrag på sammanlagt 1, 2 miljoner kronor för drift och skötsel av konstgräsplaner.

– Engagemanget hos föreningarna i Linköpings kommun är imponerande. Genom detta bidrag kan vi förstärka stödet till de fotbollsföreningar som driver sina egna anläggningar, vilket är bra. Det leder till att fler barn och ungdomar kan utöva sin idrott. Ett levande föreningsliv är en central del i att göra Linköping till en attraktiv kommun att bo i, säger Gustaf Appelberg (L), ordförande i kultur- och fritidsnämnden i ett uttalande på kommunens hemsida.

Extra bidrag

För att underlätta för de föreningar som ansvarar för drift och skötsel av konstgräsplaner tillkommer ett extra tillfälligt stöd om sammanlagt 1, 2 miljoner kroner, för att möjliggöra nödvändiga driftsinsatser inför säsongen.

– De föreningar som ansvarar för drift och skötsel av konstgräsplaner har signalerat att det ordinarie bidrag som finns inte täcker de faktiska kostnaderna för drift och skötsel. Med detta tillskott kan föreningarna fortsätta underhålla planerna och utveckla sina verksamheter, det är glädjande då vi vill ha en levande föreningsverksamhet i hela kommunen, avslutar Gustaf Appelberg (L).

De 1 200 000 kronorna fördelas på:

Hjulsbro IK (två planer) – 600 000 kronor

BK Kenty – 300 000 kronor

IFK Wreta Kloster – 300 000 kronor

RELATERADE ARTIKLAR

Kommunstyrelsen i Linköping beslutar nu med största sannolikhet att avveckla Linbike vid sitt sammanträde...
Igår kväll fick polisen ett samtal om bedrägeri riktat mot en äldre kvinna i...
Region Östergötland erbjuder nu en tredje vaccindos mot covid-19 till personer från 60 till...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
14FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
0.2 ° C
1 °
-1.7 °
87 %
6.7kmh
90 %
tor
0 °
fre
2 °
lör
2 °
sön
0 °
mån
-2 °