-0.1 C
Linköping
torsdag, december 9, 2021

Elitidrottsföreningar får coronastöd på 2,5 miljoner

Kultur och fritidsnämndens beslutade den 28 oktober att ge ekonomiskt stöd till elitidrott och konstgräsplaner. Ett tillfälligt stöd på totalt 2,5 miljoner kronor har beviljats till fyra elitidrottsföreningar i Linköpings kommun.

Kultur- och fritidsnämnden beslutade att införa ett tillfälligt stöd med 2,5 miljoner kronor till elitföreningar som bedriver lagidrott på elitnivå och som under pandemin drabbats extra hårt med stora kostnader och uteblivna publikintäkter.

Spelar en viktig roll

Coronapandemin har slagit hårt mot kommunens elitidrott. Extra hårt drabbade är kommunens arenaidrotter som under pandemin haft stora kostnader i kombination med uteblivna publikintäkter och en osäker sponsormarknad. Elitidrottens roll i Linköpings kommun är viktig. Förutom att vara en del av kommunens identitetsutveckling bidrar den till underhållning och utgör en tydlig förebild för många barn och ungdomar samt så fyller också en tydlig roll ur ett näringslivs- och destinationsperspektiv.

– Idrottsföreningarna har gjort ett fantastiskt arbete under svåra förhållanden och dessa medel ska användas för att mildra de ekonomiska konsekvenserna av pandemin. Nu får idrotten ta emot publik med full kapacitet men att återstarta kommer att ta tid. Därför har vi inom Alliansen arbetat fram detta stöd för att stötta föreningarna under denna ansträngda period, säger Gustaf Appelberg (L), ordförande i kultur- och fritidsnämnden i en kommentar på kommunens hemsida.

Elitföreningar som får stöd:

Linköpings Fotboll Club (LFC) – 1 500 000 kronor

Linköpings Innebandyklubb (LIBK) – 700 000 kronor

Linköpings City – 200 000 kronor

Linköpings Volleyboll Club (LVC) – 100 000 kronor

RELATERADE ARTIKLAR

Kommunstyrelsen i Linköping beslutar nu med största sannolikhet att avveckla Linbike vid sitt sammanträde...
Igår kväll fick polisen ett samtal om bedrägeri riktat mot en äldre kvinna i...
Region Östergötland erbjuder nu en tredje vaccindos mot covid-19 till personer från 60 till...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
14FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
-0.1 ° C
0.7 °
-0.8 °
83 %
4.6kmh
90 %
tor
-0 °
fre
2 °
lör
2 °
sön
1 °
mån
1 °