20.9 C
Linköping
torsdag, juni 8, 2023

Räkmackans dag – en dag Linköpingsborna firar

Idag, den 14 oktober, infaller “Räkmackans dag” och orsakar högtryck hos de som säljer färdiga smörgåsar. LkpgNews tog ett snack med Mona Larsson på Cirkus cafeét i Vasastan, som idag har en rejäl rusch.

Det finns många olika temadagar som är värda att fira. Nyligen var det “kanelbullens dag” och idag infaller “räkmackans dag”. En temadag som Linköpingsborna verkar uppskatta.

– I vanliga fall säljer vi kanske i snitt fem, sex räkmackor per dag, men idag har vi just nu sålt runt ett femtiotal, menar Mona Larsson som äger och driver klassiska Cirkus caféet på Platensgatan i centrala Linköping.

– Vi kommer att sälja i storleksordningen 150 räksmörgåsar idag så visst är det skilland mot en vanlig dag. Vi har bett folk att beställa i förväg för att man inte ska behöva vänta alltför länge men självklart så gör vi mackor till den som kommer in och beställer, avslutar Mona och fortsätter att lägga räkor på halva hålkakor och garnera dem fint.

Andra temadagar du kanske inte visste om:

2 februari är det Världsvåtmarksdagen.

4 mars firar vi Bananens dag.

29 april infaller Dansens dag.

25 maj är Handdukens dag.

13 augusti firar vi alla vänsterhänta.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 25 ärenden mellan kl 22 och 06. Ett...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 50-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits. Tre...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 100-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits. Tre...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
20.9 ° C
22.8 °
20.2 °
45 %
4.1kmh
0 %
tor
26 °
fre
19 °
lör
21 °
sön
23 °
mån
25 °