11.9 C
Linköping
torsdag, oktober 28, 2021

Ny grön utvecklingsstrategi i Region Östergötland

Goda livsvillkor för alla invånare i Östergötland. Det är den övergripande målbilden för ”Utvecklingsstrategi för Östergötland” som regionfullmäktige beslutade i förra veckan.

Utvecklingsstrategi för Östergötland är en gemensam målbild för livet i Östergötland 2040. Den pekar ut ett antal prioriterade områden för att nå målbilden om goda livsvillkor i Östergötland.

Ett grönare Östergötland

Det handlar om att skapa attraktiva livsmiljöer, skapa förnyelseförmåga och konkurrenskraft, bygga kunskap och kompetens, knyta samma Östergötland och ta tillvara det goda läget samt arbeta för ett mer digitalt Östergötland och ett grönare Östergötland.

– Utvecklingsstrategin sätter en tydlig riktning för hur vi ska utveckla Östergötland, säger Kaisa Karro (S), regionstyrelsens ordförande på regionens hemsida och fortsätter.

– Det här är strategiskt viktiga områden för Östergötlands utveckling, säger Kaisa Karro. Och det krävs samverkan och gemensamma insatser för att vi ska nå målbilden. Därför behöver vi nu ta den här strategin vidare tillsammans, samarbeta kring de områden vi har prioriterat och våga pröva nya lösningar i det arbetet.

Region Östergötland har drivit arbetet med att ta fram strategin tillsammans med alla länets kommuner, Länsstyrelsen i Östergötland, Linköpings universitet, näringslivet Goda livsvillkor för alla invånare i Östergötland. Det är den övergripande målbilden för ”Utvecklingsstrategi för Östergötland” som regionfullmäktige beslutade om på onsdagen.

RELATERADE ARTIKLAR

Willys och Hemköp har stora it-störningar, enligt uppgifter till Aftonbladet. Leveranser ska påverkas och det...
Polisen, strax efter klockan 02.00, larmades till Skäggetorps centrum i Linköping med anledning...
På söndag, den 24 oktober firas FN-dagen över hela världen. I Linköping bjuder Sveriges...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
14FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
11.9 ° C
12.7 °
11.2 °
78 %
3.6kmh
90 %
tor
12 °
fre
14 °
lör
13 °
sön
11 °
mån
10 °