11.9 C
Linköping
torsdag, oktober 28, 2021

Äntligen – dags för årets enda bilträff

Torsdagsträffarna vid Flygvapenmuseum i Malmslätt är ett uppskattat inslag under en stor del av årets varma kvällar. Av pandemiskäl har dessa inte kunnat genomföras som traditionen bjudit men idag var det dags för ”generalrepetition” som arrangören Frasse Fransson uttrycker det.

Att något ”är på gång” råder det inte minsta tvivel om när man kör bilen i riktning mot Malmslätt och Flygvapenmuseum. Rader av entusiastbilar av alla former, fabrikat och färger styr ratten mot torsdagens höjdpunkt. De här kvällarna handlar om så mycket mer än att bara visa upp sin bil, man fikar, umgås med nya och gamla vänner och man möts.

– Visst finns det ett uppdämt behov av att träffas, prata om sina bilar och ta en kopp kaffe. Dock ser jag det här som en generalrepetition av vad som komma skall under nästa år, säger arrangören, entusiasten och initiativtagaren Frasse Fransson dyker på honom precis när bilarna börjat komma i en allt stridare ström.

Frasse Fransson pekar med hela handen. Foto: Jerry Prütz.

Frasse och hans medhjälpare pekar med hela handen, ordnar bilarna i fina och raka led, ser till att alla får plats. Man har gjort om en del utanför Flygvapenmuseum och ordnat med en lekplats för de allra minsta vilket gör att en del av den yta men tidigare använt gått förlorad.

– Jag tycker det är bra att man ordnat med något för de minsta barnen och vi har andra ytor att tillgå men idag är det lite kaosartat, menar Frasse utan att darra det minsta på manschetten. Han fortsätter:

– Det är klart att jag saknat det här och att det är roligt att vi får ses i alla fall en gång i år. Nu laddar vi om för 2022, avslutar han för att rusa iväg att lotsa in ännu en bil.

Uppdatering klockan 17.30:

Frasse Fransson blev sannspådd då köerna till Flygvapenmuseum ringlade kilometerlånga och tog sin början vi de olika avfarterna från E4 och i höjd med Ryd.

Läsarbild.

RELATERADE ARTIKLAR

Willys och Hemköp har stora it-störningar, enligt uppgifter till Aftonbladet. Leveranser ska påverkas och det...
Polisen, strax efter klockan 02.00, larmades till Skäggetorps centrum i Linköping med anledning...
På söndag, den 24 oktober firas FN-dagen över hela världen. I Linköping bjuder Sveriges...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,425FöljareGilla
81FöljareFölj
14FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
11.9 ° C
12.7 °
11.2 °
78 %
3.6kmh
90 %
tor
12 °
fre
14 °
lör
13 °
sön
11 °
mån
10 °